Dudak Dolgusu İle Daha Çekici Dudaklara Kavuşmak İstemez Misiniz?

Dudak Dolgusu İle Daha Çekici Dudaklara Kavuşmak İstemez Misiniz?
Dudak dolgusu işlemi ile siz de daha çekici ve genç bir dudak yapısına sahip olabilirsiniz!

Hyalüranik asit bazlı dolgu maddesi ile dudaklara hacim vermek mümkün. Dudak dolgusu işlemi ince ve hacimsiz dudaklara sahip olup bu görüntüden rahatsız olan kişiler için biçilmiş kaftandır.

Dudak dolgusu işleminin ana etken maddesi diğer çoğu dolgu uygulamalarında olduğu gibi hyalüranik asittir. Hyalüranik asit yalnızca dudaklara hacim vermekle kalmaz aynı zamanda yoğun nem de uygular. Dudak dolgusu işleminde hyalüranik asit sadece 10-15 dakika içerisinde dudağa enjekte edilir. Oldukça basit ve pratik bir işlemdir. Dudak dolgusu işlemi öncesinde tedavi bölgesine anestezik krem uygulanır. Kalıcılık süresi 4-6 kadar sürer. İşlemden hemen sonra gündelik yaşama dönmek mümkündür.

Dudak dolgusu işleminin püf noktası dudaklara minik dokunuşlar uygulanmasıdır. Böylece daha etkili ve daha başarılı sonuçlar alınır.

Dudak dolgusu işlemi nedir?

Dudak dolgusu işlemi hyalüranik asit içeren dolgu maddesinin dudak bölgesine enjekte edilmesi işlemidir. Dudaklarının ince ve hacimsiz yapısından rahatsız olan ve daha estetik ve çekici bir dudak görünümüne kavuşmak isteyenlerin başvurduğu bir estetik uygulamadır. Dudaklar yaş artışına bağlı olarak gittikçe hacmini kaybeder. Bu da kişinin dudaklarından memnuniyetsiz olmasına yol açabilir. İşte dudak dolgusu işlemi ile bu soruna çare bulabilirsiniz!

Dudak dolgusu işlemi hangi amaçlarla uygulanır?

Dudakları daha dolgun hale getirmek ve dudaklara hacim katmak

Dudakları şekillendirmek

Dudak konturunu belirgin duruma getirmek

Dudaklarda yer alan asimetriyi gidermek

Dudak kenarında bulunan sarkmaları ortadan kaldırmak

Dudak üstünde oluşan ince çizgiler halindeki deformasyonları yok etmek

Dudak dolgusu uygulaması nasıl yapılır?

Dudak yapısı oldukça hassastır. Bu nedenle bu bölgeye uygulanan dolgu işlemlerinde ekstra dikkatli olmak gerekir. Dudak dolgusu işlemi zaman zaman ağrılı olabilir. Ancak bu durum geçicidir. Dudak dolgusu uygulanmadan önce tedavi bölgesine anestezik krem sürülür. Böylece ağrı işleminin minimum düzeye getirilmesi amaçlanır. Anestezik krem etkisini yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi sürede gösterir. Sonrasında dudaklara ince uçlu enjeksiyonlar yardımıyla hyalüranik asit bazlı dolgu maddesi uygulanır. Bu işlem ise yaklaşık olarak 10-15 dakika sürmektedir. Dudak dolgusu oldukça pratik ve hızlı bir uygulamadır.

Dudak dolgusu işleminin etkisi ne zaman hissedilir?

Dudak dolgusu işlemi yapılır yapılmaz etkisi hemen görülen bir uygulamadır.

Dudak dolgusu sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Dudak dolgusu işlemi sonrasında en az 2 saat boyunca herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. Dolgudan sonra birkaç gün dudaklara ruj veya parlatıcı gibi kozmetik ürünler değdirilmez.

Dudak dolgusudan sonra şişlik ve ödem gibi komplikasyonlar oluşur mu?

Dudak dolgusu uygulamasından sonra hafif bir şişlik meydana gelebilir. Ayrıca iğnenin uygulandığı yerlerde hafif bir morarma da görülebilir. Fakat bu gibi komplikasyonlar bir iki gün içinde kaybolurlar.

Dudak dolgusu kalıcı bir işlem midir?

Dolgu uygulamalarının çoğunda hyalüranik asit bazlı dolgu maddesi yapılır. Hyalüranik asit ise kalıcı olmayan bir maddedir. Bu nedenle diyebiliriz ki dolgu maddesi 9-12 ay içerisinde eriyerek yok olur. Dudak dolgunluğunun sürdürebilir olmasının sağlanması için dudak dolgusu işleminin devamlı tekrarlanması gerekir.

Dudak dolgusu güvenli bir işlem midir?

Hyalüranik asit enjekte edilen dudak dolgusu işlemlerini gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. Yalnızca uygulama sonrasında hafif de olsa kızarıklık ve şişlik gibi belirtiler meydana gelebilir ancak bilinmelidir ki bu semptomlar geçicidir ve oldukça normaldir. Hyalüranik asit vücutta barınan bir maddedir. Bu nedenle hiçbir zararı yoktur.

Dudak dolgusu işlemi için en doğru adaylar kimlerdir?

Dudak dolgusu işlemi için en doğru adaylar dudakları doğuştan ince yapıda olan kişiler, dudaklarının hacimsiz olmasından rahatsız olan kişiler, dudaklarında asimetri bulunan kişiler ve dudaklarının daha çekici ve düzgün bir forma sahip olmasını isteyen kişilerdir.

Dudak dolgusu işlemi sonrasında dudaklar yapay görünür mü?

Dudak dolgusu işlemi mutlaka alanında uzman tecrübeli bir doktor tarafından doğru teknik izlenerek uygulanmalıdır. Bu kriter oldukça önemlidir. Hiçbir yetkisi bulunmayan güzellik salonlarında bu işlemin yaptırılması doğru değildir. Bu durum sonrasında kişide memnuniyetsiz sonuçlar doğurabilir. Doğal ve biçimli dudaklara sahip olmak isteyen herkes dudak dolgusu işlemini uzman bir doktor eşliğinde yaptırılmalıdır.

Dudak dolgusu işleminin yan etkileri ve riskleri nelerdir?

Dudak dolgusu işlemi hyalüranik asit bazlı bir işlemdir. Bu nedenle yan etkiler oluşsa da bunlar geçicidir. Yaklaşık olarak birkaç gün sürer. Genel olarak yan etkileri şu şekilde sıralamak mümkün:

Dolgu maddesi enjekte edilen bölgede görülen kanama

Şişlik ve morluk

Tedavi bölgesinde görülen kızarma ve hassasiyet durumu

Dudak dolgusu risklerini ise aşağıdaki şekilde sıralamak mümkün:

Yaklaşık bir hafta veya on gün süren dudaklarda görülen ciddi şişlik ve morluk gibi reaksiyonlar

Dudaklarda asimetri oluşması

Dudaklarda görülen topaklanmalar ve düzensizlik

Tedavi bölgesinde enfeksiyon oluşumu

Doku kaybı

Tedavi bölgesinde yara izi oluşması veya sert bir yapıya bürünme

Dudakta ciddi derecede meydana gelen kızarma, şişlik ve kaşıntı gibi alerjik komplikasyonlar

Ateş ve aşırı şişlik durumu

Dudak dolgusu işlemi hangi branştan doktor tarafından uygulanmalıdır?

Dudak dolgusu işlemi mutlaka bir plastik cerrah veya dermatolog tarafından uygulanmalıdır. Eğer başarılı ve memnuniyet oranı yüksek bir sonuç almak isterseniz uygulamayı yapan doktorun muhakkak alanında uzman ve son derece tecrübeli bir doktor olması önemlidir. Güzellik salonları veya merdiven altı salonlardan kaçınmak gerekir.

Dudak dolgusu işlemi kimlere uygulanmaz?

Dudak dolgusu işleminin herkese uygulanması mümkün değildir. Bu kişiler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Kanda pıhtı atması sorunundan mustarip olanlar

Ağzında sürekli uçuk çıkaranlar

Bağışıklık sistemi düşük olanlar

Gebelik veya emzirme döneminde olan kadınlar

Sinir ve kas hastalığı bulunan kişiler

Alerjik bir yapıya sahip olan kişiler

Dudak Dolgusu İle Daha Çekici Dudaklara Kavuşmak İstemez Misiniz?

Dudak dolgusu işleminin fiyatları ne kadar?

Dudak dolgusu işlemi fiyatları yapılacak olan dolguya ve enjekte edilecek doza göre farklılık gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak dudak dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.