Video Haber: Cübbeli Ahmet Hoca Video Paylaştı! O sözlerinin arkasında durdu! Cübbeli'nin hedefinde Yeni Şafak ve Akit var!

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Yeni Şafak ve Akit arasındaki gerilimde yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeni Şafak ve Akit'e sert çıktı.

"Ey Yeni Şafak ve Akit Grubu İçerisindeki Tahrikçiler! İmam Hatipler Hakkında Başta Cumhurbaşkanımız Olmak Üzere Şuurla Islâha Çalışanları Nasıl Takdîr Ettiğimi Ama Görevi Olduğu Halde Vazîfesini İhmâl Eden Dernek ve Vakıfları Nasıl Tekdîr Ettiğimi Dinlerseniz Benim Kuruma Değil İçinde Bulunan Bâzı Îtikâdî Yanlışlara Karşı Olduğumu Anlayacaksınız!" notu ile bir video paylaşan Cübbeli "Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" sözlerine açıklık getirdi. 

BAŞI AÇIK ÇIKAN VAR

Odatv'de yer alan habere göre; Sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Ünlü, "İmam hatiplere kurumsal olarak karşı değiliz" dedi. "Çarşafla gidip başı açık çıkan var. Kaç kişi telefon etti, bildirdi. Biz imam hatiplere kurumsal olarak karşı değiliz. Kapanmasından taraftar değiliz. Ama madem burada din ilmi hizmeti veriliyor, burada itikat bozukluğuna mahal olamaz." diyen Ünlü, "Ben asla kurumların düşmanı değilim. Göndermeyin demedim. Ama bu bir sallamak için bir sarsmak için, bir kendinize gelin demek için. Ağzımdan öyle çıktı. Bazı kişilerin yaptığı, tümüne mal edilmez. Haklısınız..." ifadelerini kullandı.

Kızı imam hatip lisesine giden bir baba ile yaptığı konuşmayı anlatan Ünlü, "Kız çocuğu adet halinde. Erkek hoca, gelmiş çocuğu zorluyor. Müsait değil anlasana... Okuyacaksın... Bağırıyor çocuğa... Ya ben adet halindeyim demek zorunda kalıyor, yüzü kıpkırmızı olmuş, ağlayarak çıkmış sınıftan" diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına katılan Ünlü, “Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor, Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara ilahiyatta hoca...” ifadesini kullanmış ve bu sözlere iktidar medyasından çok sert tepki gelmişti.  Yeni Şafak gazetesi Cübbeli Ahmet’e “İmam hatiplerin son düşmanı Cübbeli Ahmet” başlığıyla bir haber bile yaptı.  Fakat Yeni Şafak bu haberi daha sonra apar topar silmek zorunda kaldı. Gazete haberin paylaşımlarının yanı sıra internet sitesindeki sayfayı da tamamen kaldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.