Son dakika: Gaziantep'te vaka sayıları düşüşte! Bakan Koca Haftalık verileri Açıkladı

Son dakika: Gaziantep'te vaka sayıları düşüşte! Bakan Koca Haftalık verileri Açıkladı
Sağlık Bakanı Koca: "18-24 Eylül tarihli ,100.000 kişide vaka sayılarını gösteren haftalık İnsidans haritasını yayınladı. Buna göre Gazşantep’te vaka sayıları 167.67 oldu. Bir önceki insidans haftasında Gaziantep’in vaka sayısı 235.87 olarak kayıtlara geçmişti.

Gaziantep’te vaka sayıları geriliyor

Okulların açılması ile birlikte vaka artışlarımın çoğalmasından korkulan Gaziantep’te tedbirlere çok fazla uyuşmamasından rağmen ve çarşıda yoğunluğa karşın vaka sayılarının düşmesi sevindirdi.

Açıklanan 18-24 Eylül tarihli 100 bin kişilik nüfusa göre vaka sayılarında Gaziantep 167,67’ne geriledi.Kilis 290,63 ile Güneydoğu  Anadolu Bölgesi illerinde en yüksek vaka sayısının olduğu il durumunda.

Son dakika: Gaziantep'te vaka sayıları düşüşte! Bakan Koca Haftalık verileri Açıkladı

Gaziantep’te günlük vaka sayısı 400’e kadar geriledi

Günlük vaka sayısının binli rakamlardan 400’lere kadar gerilediği, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 65’lerde seyrettiği Gaziantep’te, korınavirüsten günlük vefat edenlerin sayısının 8 ile 10 arasında olduğu kaydedildi.

Sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarının gerilemelisinin sevindirici olduğu Gaziantep’te okullarda öğrencilere önümüzdeki hafta başlatılacak olan aşılama ile kışın daha rahat geçirilmesi hedefleniyor.

 "Aşıdan vefat eden yok"

Geçtiğimiz hafta gebelere aşının zarar verdiği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine bir açıklama yapan  Bakan Koca, “Her kulağınıza gelene inanmayın. Bununla ilgili bize ulaşan bir bilgi yok. Aşıyla direkt vefat eden bir hastamızı bilmiyoruz. Aşının hiçbir komplikasyonu yok demiyorum ama aşı ilgili doğrudan vefat eden bir hastamız olmadı” dedi.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.