Son Dakika:Sağlık Çalışanları Kızdı! Karara tepki gösteren sağlık sendikaları konuyu yargıya taşıyacak

Son Dakika:Sağlık Çalışanları Kızdı! Karara tepki gösteren sağlık sendikaları konuyu yargıya taşıyacak
"Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve uygulanmak üzere 81 ile gönderilen “İşçi Çalışma Esasları” konulu yazı 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçileri hayli kızdırdı. Gece zammı talimatı ve üç vardiya olarak adlandırılan yeni karara sağlıkçılar ve sendikalar büyük tepki gösterdi. Türkiye nüfus yoğunluğu nedeniyle hastalara yetişmekte güçlük çeken Gaziantep'teki sağlıkçılar da duruma tepki göstererek karardan vazgeçmesini istedi. "

Gece zammı ödenmemesi ve üç vardiya kararına büyük tepki 

  Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü  Mehmet İslamoğlu imzası  ile yayınlanan ve  81 ile gönderilen  60438742-929 sayı ve “İşçi Çalışma Esasları” konulu Gece zammı ve üç vardiya kararı tepki çekti  Yeni yürürlüğe giren ve 81 ile gönderilen ilgili yazının satır aralarında oluşan GECE ZAMMI ÖDEMEYİN talimatı sağlıkçıların tepkisini çekerken, normalde iki vardiya olan çalışma şeklinin de üç vardiyaya çıkarılması sağlıkçıları isyan ettirdi.

Gaziantep'te 10 bin sağlık çalışanı mağdur oldu 

  Ansızın verilen karar bütün Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'teki sağlıklarında büyük tepkisini çekti. Verilen karardan olumsuz anlamda çok etkilenecek lerini söyleyen Gaziantep'teki 5 bin civarı sağlık çalışanı kimseye sorulmadan ansızın yürürlüğe giren karardan dönülmesi çağrısında bulundu. 

"Gece zammı kaldırıldı, üç vardiya kararı bizi zor durumda bıraktı" 

  Sağlık çalışanlarına ödenen gece zammının sessiz sedasız kaldırıldığını ifade eden Gaziantep'teki sağlıkçılar, çalışma vardiyasında 2'den 3'e çıkarılması sonucu ciddi oranda mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Yeni vardiya sistemi nedeniyle pek çok sağlık çalışanının Gece çok geç saatlerde mesai bitirmek zorunda kaldığını ve o saatlerde eve dönmek isteyen sağlıkçıların büyük tehlike ve sıkıntı yaşadığını vurguladı. Gaziantep'teki sağlık çalışanları, özellikle şehrin bazı noktalarına uzak mevkide bulunan hastanelerde çalıştıkları için gece yarısı biten mesai sonrası eve dönmekte sıkıntı yaşadıklarını ve pek çok tehlike atlattıklarını da aktardı. 

Sendikalar karara itiraz etti 

  Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve uygulanmak üzere 81 ile gönderilen yazıya sert tepki gösteren sağlık sendikaları ansızın alınan karara itiraz edeceklerini ve kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Kararın sağlık çalışanları ve ailelerine mağdur ettiğini belirten sendikalar kimseye danışılmadan ve sorulmadan verilen bu karardan dönülmesi için ilgililere ve yetkililere çağrı'da bulundu.

 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.