Gaziantep Havalimanın kapasitesi 5 katına çıkacak

Gaziantep Havalimanın kapasitesi 5 katına çıkacak
Gaziantep’te bu yıl hizmet vermeye başlaması beklenen havalimanının 450 milyon TL’ye mal olacak. Yeni HavalimanıTerminal Binası, mevcut kapasiteyi 5 katına çıkaracak.

Gaziantep’te tamamlanması büyük bir heyecanla beklenilen yeni havalimanı binasında sona gelindi. Bu yıl içerisinde hizmete girecek olan havalimanı 450 milyon TL’ye mal olacak. Gaziantep Valisi Davut Gül, Ak Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Mehmet Sait Kirazoğlu ile Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Havalimanı Terminal Binası ve Apronİnşaatında incelemelerde bulundu. Vali Davut Gül, incelemeler sırasında, ‘Bu yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacak havalimanı terminal binamızı ziyaret ettik. Mevcut kapasitenin yaklaşık 5 katı olan proje Gaziantep’in tüm ihtiyacını karşılayacak. 450 Milyon TL değerindeki eser yurt dışı bağlantılarımızı daha da güçlendirecek’ dedi. Derya Bakbak ise ‘Bu terminal ile havalimanımız ulaşım alanında rahatlayarak vizyon kazanacak’ şeklinde konuştu.

Gaziantep’te birçok getirisi olacak Gaziantep Yeni Havalimanı Binası’nın turizme de öneml katkı sunması bekleniyor.  Turizmle ilgili de konuşan Vali Gül,  ‘Gaziantep yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Konaklama sayılarımız pandemi öncesinin üzerine çıktı. Dünyanın göz bebeği Zeugma Mozaik Müzesi ve Zeugma Antik Kent ziyaretçi rekorları kırıyor. Kurallara uyarak daha iyi rakamları göreceğiz’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.