SEO Hizmeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SEO Hizmeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler
SEO hizmeti dijital dünyanın hayatımızda kapladığı yer ile birlikte her geçen gün değerini daha fazla artırmaktadır.

Arama motoru optimizasyonu yani SEO hizmeti web sitelerinin Google’da ilgili arama terimlerinde hedeflenen konumlarda listelenmesini sağlamak için gerçekleştirilen hizmetlerin tamamını kapsar. Böylece markalar yeni satışlar ve potansiyel müşteriler elde edebilecekleri gibi prestijlerinin artmasını da sağlayabilirler. Kaliteli ve kalıcı bir SEO hizmeti için SEO konusunda uzman bir ekiple çalışılması gerekir.

SEO hizmeti dijital dünyanın hayatımızda kapladığı yer ile birlikte her geçen gün değerini daha fazla artırmaktadır. Hedeflenen kelimelerde var olan sıralamalardan daha üst sıralara çıkmak için yapılan çalışmaların tümü SEO hizmeti kapsamında yer alır. Diğer yandan SEO hizmeti için herhangi bir web sitesinin tüm metrikleri göz önünde bulundurularak en iyi içeriğe, en iyi görünüme ve en hızlı site performansına ulaşma çalışması da denilebilir.

SEO çalışmalarının hedeflediği alan ve kapsadığı geliştirmeler her geçen gün genişlemekte olup bunun nedeni internet kullanıcılarının beklentilerinin artması ve teknolojinin gelişmesidir. SEO kriterleri de buna göre değişiklik göstermektedir. SEO çalışmaları bu kapsamda web sitesi ve firma sahiplerinin sektörlerindeki en yüksek ziyaretçi ve müşteri sayılarına ulaşması için yapılmaktadır.

İç SEO Nedir?

Herhangi bir web sitesinin temelinin oluşturulması için yapılan çalışmalar iç SEO çalışmaları olarak adlandırılır. Bu süreçte Ahrefs, Deepcrawl, Botify gibi profesyonel SEO araçları kullanılır. Bu sayede web sitelerinin teknik hataları ile web sitesinin performansı incelenir. Bu incelemeler sonucunda web sitelerine bazı iyileştirme önerilerinde ve uygulamalarında bulunur. İç SEO çalışmaları ile web sitelerinin Google tarafından çok daha iyi anlaşılmasının yani indekslenmesinin sağlanması hedeflenir. Aynı zamanda gün içinde Google’ın ilgili web sitesinde daha çok sayfa taraması yapmasına imkan sağlanır.

Site Dışı SEO Nedir?

Web sitelerinin iç SEO hizmeti kapsamındaki teknik problemleri çözümlendikten sonra imaj ve otorite artırmaya yönelik olarak yapılan çalışmalar Site Dışı SEO çalışmaları olarak adlandırılır. Dış SEO çalışmaları ile web sitesinin Google gözünde otorite kazanması için güvenilir link kaynaklarından backlink alması hedeflenir. Backlinkler web sitesinin üst sıralara taşınması ve Google gözünde daha fazla prestij kazanması adıyla firmalara önerilmektedir.

Kelime Analizi SEO’nun Temel Taşıdır

Kelime analizi SEO çalışmalarının ilk adımlarından biridir. Çalışma yapılacak olan web sitesine dönüşüm getirebilecek olan kelimeler araştırılır ve tespit edilir. Kelime analizi sürecinde Google servisleri ile Premium SEO araçları kullanılır. Tercih edilenler genellikle Google Keyword Planner, Kwfinder, Semrush, Ahrefs gibi SEO araçlarıdır.

Rakip Analizinin Önemini Göz Ardı Etmeyin

Sektörel kelime araştırmaları tamamlandıktan sonra takip analizi yapılmalıdır. Bu sayede web sitesinin ve rakiplerinin hedeflenen anahtar kelimelerde kaçıncı sırada olduğu belirlenir. Yapılan S.W.O.T. analizi ile rakipler karşısında artı ve eksi yönler tespit edilir. Sitenin tüm sayfa kelimelerine özel çözümler üretilmesi bu aşamada çok önemlidir. Rakiplerin trafiklerinin, backlinklerinin ve iyi sayfalarına dair yorumlamaların yapılabilmesi için Ahrefs, Ranksignals ve Smilarweb gibi araçlar kullanılabilir.

Site Analizi SEO Çalışmalarının Önemli Aşamalarından Biridir

Site analizi aşamasında ilgili web sitesinin tüm sayfaları SEO kriterleri kapsamında değerlendirilir. Eksik ya da yanlış uygulamalar düzeltilir. Web sitesi title, heading etiketleri, description, mobil uyumluluk ve site hızı gibi farklı metrikler açısından değerlendirilir.

Site İçi Optimizasyon

Google’ın bir web sitesini daha iyi anlamlandırabilmesi için 200 farklı kritere uyulması gerekir. Bunlar arasında site hızı, description, title tag uyumluluğu gibi kriterler yer alır. Google bu kriterleri en iyi uygulayan web sitelerini üst sıralara taşıyan bir anlayışa sahiptir. Oluşturulan web sayfalarının kullanıcı deneyimine en uygun ve kullanıcının web sitesinde vakit geçirdiği sırada herhangi bir problemle karşılaşmayacağı bir hale getirilmesine özen gösterilmelidir. Bu aşamada mümkün olan en kaliteli içerikler hazırlanmalıdır.

Site Dışı SEO

Site dışı SEO çalışmaları en az site içi SEO çalışmaları kadar önemlidir ve aynı şekilde uzmanlık gerektirir. Site dışından yapılan müdahalelerden oluşan site dışı SEO hizmeti web sitesinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlayan temel çalışmalar arasında yer alır. Site dışı SEO çalışmalarında en önemli kriter en otoriter web sitelerinden refere edilebilecek olan linklerin toplanabilmesidir. Backlink alımları yapılırken rakip analizi bilgilerinden yararlanılması, rakiplerin link aldığı ya da verdiği sitelerin takip edilmesi faydalı bir adımdır. Tercihin kaliteli sitelerden kullanılması kaydıyla rakiplerin link aldığı sitelerden link alınması söz konusu olabilir.

Simur Digital dijital ortamın ne kadar önemli olduğunun bilincinde bir hizmet anlayışı ile müşterilerinin bu paydan mümkün olduğunca yararlanmasına yönelik SEO çalışmaları gerçekleştirmektedir. Müşterilerine sunduğu SEO hizmeti ile müşterilerinin ihtiyacı olan dijital stratejileri planlamaktadır. Rakiplerinden ayrılmalarını ve rakiplerine karşı ön plana çıkmalarını sağlayacak içerikler üretmektedir. Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen verileri müşterilerine raporlamakta ve markaya uygun olarak belirlenen hedef kitle ile en doğru iletişimin kurulmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak yürütülen tüm bu çalışmalar sonucunda ise web sayfaları güncelliğini korumaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.