Mustafa Özer, Vitor Pereira'nın 3'lü savunma anlayışını eleştirdi

Mustafa Özer, Vitor Pereira'nın 3'lü savunma anlayışını eleştirdi
Eski futbolcu ve teknik direktör Mustafa Özer, Fenerbahçe'deki 2. dönemine başlayan Vitor Pereira'nın uygulamak istediği 3'lü savunma anlayışının intihar olacağını söyledi.

Futbolculuğunda Fenerbahçe'nin formasını başarıyla giyen teknik direktör Mustafa Özer, sarı lacivertli takımın bu kadroyla üçlü savunma oynamasının intihar gibi olduğunu söyledi.  

"3'lü savunma sisteminde kanatlarınız çok iyi olmalı"
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Özer, "Sezon başında söyledim. Fenerbahçe bu oyuncu kadrosuyla 3-4-3 sistemiyle oynayamaz. Maç kazanırken de aynısını söyledim. Bu kadroyla olmaz. Solda Ferdi, sağda Osayi bu sistemde maç boyunca savunmaya gelip, yardımcı olamaz. Böyle oyuncular değil. 3'lü savunma sisteminde kanatlarınız çok iyi olmalı. Topu iyi kullanmalı, çok etkili orta yapmalı, takım savunmaya dönerken, rakibi kaçırmamalı... Pereira bu sistemle oynarsa intihar eder demiştim. Böyle bir sistemde Mesut Özil'den de yeterince yararlanamazsınız. Mesut, kreatif bir oyuncu ona 'savunma da yap' derseniz, verim alamazsınız" dedi.

Vitor Pereira “3’lü savunma” kurgusunu savunuyor
Fenerbahçe’de ikinci Vitor Pereira döneminde kısa sürede ilk öne çıkan konu; “3’lü savunma” kurgusu oldu. Portekizli çalıştırıcı, adeta yıllarını harcadığı ve üzerine uzun çalışmalar yaptığı bu taktik anlayışı 2014’ten beri gündeminde tuttu.
2016-17 sezonuna girerken Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Monaco karşısında çıkan ve tek bir gol farkıyla elenen 52 yaşındaki çalıştırıcı, hatta işinden bile olmuştu. Monaco’yu 3-4-3 ile 2-1 yenmiş ama deplasmanda şanssız bir golle 3-1 kaybedince elenmişti. Futbolda geçiş oyununa büyük önem veren Vitor Pereira, 3-4-3 formasyonunun bu konuda çok uygun olduğunu ve orta saha merkezli pasa dayalı bir futbol oynandığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.