Ve.. beklenen oldu! Gaziantepspor tesisleri imara açıldı

Ve.. beklenen oldu! Gaziantepspor tesisleri imara açıldı
Gaziantepspor’un haklarının geri verilmesi adına mahkeme kararı olmasına rağmen Tesislerin yeri imara açıldı. Gaziantepspor başkanı Mutlu Özpineci’nin büyük mücadelesine rağmen kulübün hakları şu ana kadar geri verilmezken, 85 bin dönümlüm Celal Doğan Tesisleri’nin yerinin ise imara açılmasına karar verildi.

BÜYÜKŞEHİR AĞUSTOS AYI MECLİSİNDE GÜNDEM OLDU
Gaziantepspor’un borçları nedeniyle ligden çekilmesinin ardından kapatılan tesisler, Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında alınan karar ile imara açıldı. CHP’li meclis üyeleri, kararı yargıya taşırken, Gaziantepspor Tesisleri için imar planı netleşti. Planda 58 bin metrekarelik tesis alanının önemli bir kısmının emsal 1.50, en çok 21,5 metre yüksekliğinde konut alanları inşa edilecek.

BU TESİSLER TARİHE GÖMÜLÜYOR
Bir zamanlar Süper Ligde Gaziantep’i temsil eden Gaziantepspor’un çalışma sahası olan Gaziantepspor Tesisleri’nin durumu Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ay 2.Birleşim Toplantısında gündeme geldi. Gündemin maddesi ile Şehirgösteren Mahallesi’nde bulunan Gaziantepspor’dan kalan tesisler de konut alanına çevrilerek, tarihe gömülüyor.

TESİSLER İÇİN İMAR KARARI!
Büyükşehir Belediye Meclisinin 65.maddesinde Şehirgösteren Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Gaziantepspor Tesislerinin durumu gündeme geldi. Söz konusu gündem maddesine ilişkin hazırlanan İmar Raporu’nda, “ Şehitkamil Belediye Meclisinin 05.08.2021 tarih ve 86 sayılı kararıyla onaylanan Şehirgösteren Mahallesi N38c- 12d-3b, 3c paftalarında uygulama imar planı revizyonu komisyonumuzca incelenmiştir. Plan değişikliğine konu alanlar mevcut uygulama planında konut, ticaret, belediye hizmet alanı, park ve imar yolu olarak görülmektedir. Söz konusu alanda revizyon nazım imar planı Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.04.2021 tarih ve 204 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım İmar Planına uygun olarak önerilen konut alanı, ticaret+konut alanı, Ticaret (T3) alanı, spor alanı, park ve imar yolu uygulama imar planı revizyonu, Şehitkamil İlçe Belediyesi’nde geldiği şekliyle komisyon üyesi Beyhan Külekçi’nin muhalefet şerhine karşın oy çokluğuyla uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

58 BİN METRESİ İMARA AÇILDI
Oy çokluğuyla kabul edilen karar sonrası, Meclis kararı ile 58 bin metrekarelik alan imara açılmış oldu.

KARAR MAHKEMEYE TAŞINDI
Meclis kararı sonrası Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Beyhan Külekçi, başkan Mutlu Özpineci, Üyelerden Erol Satıloğlu karara ilişkin yürütmeyi durdurma istemiyle Bölge İdare Mahkemesine başvuru yaptıklarını açıkladı.
Açıklamalarda bulunan Külekçi, “Gaziantepspor Tesislerinin İmara açılmasının, Gaziantepspor’un manevi değerine zarar verdiği, Spor Alanı olarak kullanılması şartıyla devreden hazinenin hakkı olduğu ve yapılan imar değişikliğinin planlama ilkelerine, şehircilik esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğu ve Şehirgösteren Mahallesi Sakinlerinin bu kararla huzur haklarının ihlal edildiği gerekçeleriyle Bölge İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması istemiyle başvurumuzu yaptık.  Haklıyız, kazanacağız” diye konuştu.

İMAR PLANI NETLEŞTİ...
Sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan görsellerde Gaziantepspor tesis alanı için hazırlanan İmar Planı revizyonu yer aldı. Söz konusu plana göre, 58 bin metrekarelik tesis alanının önemli bir kısmının emsal 1.50, en çok 21,5 metre yüksekliğinde konut alanı olarak oluşturuldukları görüldü. Bir bölümde ticaret+konut alanı ve ticaret alanı oluşturdu. Alanda kalan bir bölüm ise spor tesis alanı olarak bırakıldı. Söz konusu plana doğrultusunda önemli oranda konut alanına dönüşecek olan Gaziantepspor Tesislerinin geleceği, önümüzdeki günlerde netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.