Gaziantep aşılamada ne durumda?

Gaziantep aşılamada ne durumda?
Sağlık Bakanlığı’nın yeni aşı tablosunu paylaşmasından sonra Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla , Gaziantep’in aşılamada geride kaldığını söyledi. Dr. Tarla, Gaziantep’in ikinci doz sıralamasında 68. sırada olduğunu dile getirdi.

Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla bakanlığın son verilerine göre Gaziantep’in aşılanma oranlarında iyi bir noktada olmadığını belirtti. Pandeminin bitmediğini, devam ettiğini söyleyen Tarla, “Gaziantep 81 il içinde ikinci doz aşılama oranında 68. Sırada. Maalesef aşılamada iyi bir yerde değiliz” dedi. 

ESKİ NORMALE DÖNMEK BİRAZ ZOR
Gaziantep’te insanların pandemi bitmiş gibi hareket ettiğini, oysa pandeminin devam ettiğini belirten Tarla, “İnsanlar hem maskeyi çıkarıyorlar hem herkes aşılı gibi davranıyorlar. Herkes aşılı bile olsa maskenin kapalı ortamlarda ve açık alanlarda belli mesafeler sağlanamıyorsa takılması gerekiyor. Bu virüs yakın bir tarihte bitmeyecek. Birkaç yıl daha gidecek ve biz kısa sürede eski normale hızlı giremeyeceğiz. Gaziantep’te sanki herkes böyle aşılanmış gibi davranıyor. Öyle bir algı oluşuyor ama öyle değiliz. O yüzdende ölüm oranlarımız ve vefat oranlarımız yüksek seyrediyor” dedi.

TOPLUMUN YÜZDE 80’İ AŞILANMALI
Gaziantep’te aşılanma yüzdelerinin düştüğünü, bunların artması gerektiğini söyleyen Tarla, “Biontech aşısında ikinci, Sinovac aşısında üçüncü doz aşılanma oranları düşük . Aşı oranına baktığımızda Gaziantep olarak düşük yerdeyiz. Yüzde 80’iz deniyor, maviye döndük deniyor ama doğru değil. Yanlış bir algı oluşturuluyor Çünkü Gaziantep’te iki doz aşılanma oranlarımız düşük. Yüzde 80 denilen birinci doz aşılanma oranları, birinci doz aşılanma oranları da aslında bağışıklığı göstermiyor. Bağışıklığı göstermesi açısından ikinci doz aşılanma oranları bilgileri gerekli. Bakanlık daha önce aşılanma oranlarını paylaşırken Ağustos ayının sonunda aşılanma paylaşımlarını kapattı. Sistem kapatılmadan önce ikinci doz aşılanma oranı yüzde 40”lardaydı en son. Yani iki doz aşılanma oranında aşılanma yüzdemiz düşük. Buda bulaşım ve virüsün dolaşmasını etkileyen faktörler. Biz toplumun yüzde 80’ini aşılamadığımız müddetçe bulaşı engelleyemeyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.