Kış sezonunda Gaziantep'te kömüre yüzde 80'e varan zam!

Kış sezonunda Gaziantep'te kömüre yüzde 80'e varan  zam!
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşların kışlık hazırlıkları da sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen yükseliş sonrası doğalgaz fiyatlarında artış beklenirken, 2021-2022 kış sezonunda kömürün ton fiyatı yüzde 80 oranında zamlandı. Kömürün tonu 2. bin TL’nin üzerine yükseldi.

Türkiye’de Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybı sürüyor. Pek çok yönden dışa bağımlı olan Türkiye’de döviz kuruna bağlı olarak, A’dan Z’ye tüm ürünlerde fiyatlar yükseldi. Söz konusu yükseliş ile birlikte hayat pahalılığı artarken, yaklaşan kış ayları öncesi vatandaşların önemli bir kısmının kullandığı kömür fiyatlarına da zam geldi. 2021-2022 kış sezonunda kömür fiyatları yüzde 80 oranında arttı.

YÜZDE 80’LİK ZAM

2021-2022 kış sezonu öncesi yapanlara ve şehir merkezindeki yazıhanesinde GMO 2021 logosu bulunmayanlara itibar edilmemelidir.”

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Kış aylarında yaşanacak olası sorunlara da değinen başkan Müslüm KEKLİK “ Tüketicilerden istirhamımız, kış ortasında sorun yaşamamak adına satış sonrası ulaşabilecekleri bildik-tanıdık esnaflardan alışveriş yapmaları yönündedir. ” dedi. Başkan Keklik, “Mağduriyet yaşayan tüketicilerin sorunlarına oda olarak çözüm bulunabilmesi adına satın aldıkları ürünün faturasını istemelerini rica ediyoruz. Faturasız yapılan alışverişlerde oda olarak tüketicinin yaşayacağı mağduriyeti çözme imkanımız olmadığı gibi sorumluluğunu da almamız mümkün değildir“ diye konuştu.

VATANDAŞ, ZORDA...

Keklik’in açıklamalarının ardından vatandaşların kışlık telaşı da başladı. Kış aylarında ısınma ihtiyaçlarını gidermek isteyen binlerce vatandaş, kömür almak üzere kömür alımlarına başladı. Kömür fiyatlarındaki yükseliş karşısında şoka uğrayan vatandaşlar, fiyatların bu denli artmasının onları olumsuz etkilediğini kaydetti.

DOĞAL GAZ ZAMMI BEKLENİYOR

Yaklaşan kış ayları öncesi 1 Eylül tarihinde doğalgaz fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı. Sanayi ve elektrik üretim firmalarında geçerli olan zam sonrası, vatandaşlar konut ısınması için kullanılan doğalgaz kullanımına gelecek olan zamları beklemeye başladı. 1 ekim tarihinde elektrik ve doğalgaz kullanım ücretlerine zam yapılması bekleniyor. Hayat pahalılığının giderek arttığı ülkede döviz kuruna bağlı olarak yaşanan sıkıntıların bir süre daha devam edeceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.