Özel Haber: Gaziantep'te Evsizlere Müjde! Başvurular Başladı. 14 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK

Özel Haber: Gaziantep'te Evsizlere Müjde! Başvurular Başladı. 14 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde artan konut ve arsa fiyatlarına karşı memur, işçi, çalışan ve emeklilere yönelik hayata geçirilecek olan 14 bin konutluk projede, ön talepler 15 Eylül’de toplanmaya başlayacak. Alınan ön talep sayısına göre yapımına başlanacak olan ilk etap konutlara, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların rekor başvuru yapacağı öngörülüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneyşehir, Kuzeyşehir ve Kızılhisar bölgelerine TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör aracılığıyla yapılacak 14 bin konut projesinde ön taleplere sayılı günler kaldı. Konut fiyatlardan dolayı ev alamayanlara umut olan projede, 15 Eylül’den itibaren ön talepler alınacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konut projesinde ilk etap için yapımına başlanacak konut sayıları da ön talepler ile birlikte belirlenmiş olacak. 24 AYDA
Özel Haber: Gaziantep'te Evsizlere Müjde! Başvurular Başladı. 14 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK

TAMAMLANMA ZORUNLULUĞU VAR

Emekli, çalışan, memur ve işçi için proje ile Kuzeyşehir’de 10 bin 400, Güneyşehir 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde 750 adet olmak üzere toplam 14 bin konut 24 ay içerisinde tamamlanarak teslim edilecek. Projenin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin ilk etabında 300’er konut Kuzeyşehir’e ve Güneyşehir’e, 340 konut da Kızılhisar bölgesine inşa edileceğini aktarmıştı. Başkan Şahin, “Arsa maliyetini aşağı çekecek ve bir yıllık zaman kaybını önleyecek bu projeyi iki yılda bitirme şartı arayacağız. Arsanın alınarak rant elde edilmesinin önüne geçilecek. Bürokratik işlemlerinin büyükşehir tarafından yapıldığı, ruhsatlı ve iki yılda da konut yapma şartını getirdiğimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. İstenilen sürede bunun yapılması şart. Aksi takdirde sorumlular sistemin dışında kalır” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞA ÖZEL ÖDEME PLANI ÇIKARILACAK

 Konut alamayan vatandaşların uygun ödeme planları ile konut ihtiyacının karşılanacağına dikkat çeken Başkan Şahin,

“Gelir-gider tablosuna göre ödeme planının hazırlanacağı projede, en geç 15 Eylül’de ön talepler toplanmaya başlanacak.  14 bin konutun kentsel tasarımıyla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Projenin mimari, statik her türlü projesini hazırlıyoruz. Bina cephelerinin nasıl olacağı gibi en ince ayrıntılarını istişare ederek projelendiriyoruz. Ruhsatlarını hazırlıyoruz. Kendi yaptığımız alanlarda ihtiyacı ortaya çıkan sosyal donatı alanlarından okullara kadar bütün ihtiyaçları belirleyip yapımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.