Son Dakika:Gaziantep’te vaka sayıları adeta uçuyor!

Son Dakika:Gaziantep’te vaka sayıları adeta uçuyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık Coronavirus vaka haritasını paylaştı. Buna göre Gaziantep’teki vaka oranı 213.03’e yükseldi.

Vaka sayıları bir önceki hafta 14-20 Ağustos tarihilerinde Gaziantep’te 150.39 olarak kayıtlara geçmişti. Türkiye’de ise en çok vakanın görüldüğü şehir 100 bin kişide 653,10 oranıyla Rize oldu.
Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre,

Son Dakika:Gaziantep’te vaka sayıları adeta uçuyor!


28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ili; Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli ve Bartın olarak sıralandı.

Son Dakika:Gaziantep’te vaka sayıları adeta uçuyor!


Koca, "Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" dedi. Yoğun bakımlar yüzde 100 doldu.Gaziantep’te yoğun bakım doluluk oranı yüzde 100’lere kadar çıktığı öğrenildi.


Gaziantep’te Okulların da açılması ile birlikte vaka sayılarında yükseliş artarak devam ediyor.Aşılamada yüzde 80’nin üzerinde oranı ile mavi şehirler kategorisinde yer alan Gaziantep, vakada ise günlük 1200’ler seviyesindeki sayı ile kırmızı
kategorideki iller arasında yer alıyor.

Son Dakika:Gaziantep’te vaka sayıları adeta uçuyor!

Geçtiğimiz hafta Türkiye’deki vaka sayısı en fazla artan ilk 10 il arasında yer alan Gaziantep’te, bulaşıcı hastalıktan kaynaklı ölümlerinde arttığı belirtiliyor.Delta varyantı dışında Mu varyantının da görüldüğü Türkiye’de vaka ve ölüm
sayılarının her geçen gün artarak devam etmesi ise korkutuyor.Artan vaka sayılarının yanında hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının Gaziantep’te yüzde 100’ler seviyesine çıktığı kaydediliyor.


Yetkililer sırası gelen ve aşı olmayan kişilerin bir an evvel aşılarını yaptırması çağrısını tekrarlayarak, virüsle mücadelede en etkili yönetimin aşı olduğunun artık kabul edilmesi gerektiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.