Güneş batıyor, Ay-Yıldızlar 80'lere dönüyor

Güneş batıyor, Ay-Yıldızlar 80'lere dönüyor
A Milli Takım, Dünya Kupası elemelerinde Hollanda'ya farklı kaybetti! G Grubu puan durumu haberimizde.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 6. maçında deplasmanda Hollanda ile karşılaştı. Ay - yıldızlılar, Johan Cruijff Arena'da oynanan mücadeleden 6-1 mağlup ayrıldı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Davy Klaassen, Memphis Depay (3), Guus Til ve Donyell Malen kaydetti. Türkiye'nin tek golü ise Cengiz Ünder'den geldi. 

80'lerdeki gibi...
Bu yenilgi 80'lerdeki 8-0'lık İngiltere yenilgilerini hatırlattı. Türkiye, Ekim 1987'deki İngiltere maçından (0-8) bu yana ilk kez bir karşılaşmada 6 gol yedi. 

G Grubu puan durumu:

Hollanda: 13
Norveç: 13
Türkiye: 11
Karadağ: 8
Letonya: 5
Cebelitarık: 0

Güneş batıyor, Ay-Yıldızlar 80'lere dönüyor

Çağlar Söyüncü kırmızı kart gördü
Milli takımımız, Hollanda karşısında 46 dakikayı 10 kişi oynadı. A Milli Takım'da 36 ve 44. dakikada sarı kart gören savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 25 yaşındaki stoper, Norveç karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Ozan Kabak ve Orkun Kökçü cezalı 
Ay - yıldızlılarda ceza sınırında bulunan Ozan Kabak ve Orkun Kökçü, gördükleri sarı kartlar ile cezalı duruma düşmüş oldu. Bu iki futbolcu, Norveç ile oynanacak karşılaşmada yer alamayacak. 

Güneş batıyor, Ay-Yıldızlar 80'lere dönüyor

Memphis Depay hat-trick yaptı
Hollanda’nın Barcelona’da forma giyen yıldız forveti Memphis Depay, milli takımımız karşısında adeta yıldızlaştı. 27 yaşındaki futbolcu, karşılaşmada Klaassen’in attığı ilk golün asistini yaparken, 3 gol atarak hat-trick yaptı. 

Güneş batıyor, Ay-Yıldızlar 80'lere dönüyor

"Şenol Güneş istifa" tezahüratları

Skorun 3-0 olmasının ardından Johan Cruijff Arena'daki Türk taraftarlar teknik direktör Şenol Güneş'i istifaya davet etti. Bilindiği üzere Letonya ve Karadağ maçlarında alınan beraberlikler sonrası da tecrübeli teknik adam istifaya çağrılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.