Müteahitlerin eylemine çimentocular ne diyor?

Müteahitlerin eylemine çimentocular ne diyor?
Kahramanmaraş ve Adıyaman Çimento’nun sahiplerinden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, çimento fiyatlarıyla ilgili konuştu.

Kahramanmaraş ve Adıyaman Çimento’nun sahiplerinden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, çimento fiyatlarının pahalı olmadığını ve gelen elektirik zamları fiyatları büyük çapta etkilediğini söyledi. Konukoğlu, “ Gaziantep’teki müteahitler sattıkları ev fiyatlarını kendileri çok iyi biliyor, bizim çimento olarak bundaki payımız % 3 olduğunu ve bunun da bir evin maliyetinde çok düşük bir gösterge” dedi.
İHRACAT YASAKLANDI ÇİMENTO FİYATI DÜŞMEZ
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, dünyada en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu ve ihracatın da yasaklanması çimento fiyatını ucuzlatmayacağı gibi daha da artıracağını söyleyerek, şöyle konuştu; “Ticaret Bakanlığı'nın ihracatı izin şartına bağlamasını doğru bulmadık. İnşaat maliyetlerindeki artış bütün kalemlerde var, bu süreçte sadece çimentocular öne çıkarılmamalı. Çimento üretim maliyetleri içinde enerji yüzde 75 civarında yer tutuyor. Geçen yıl tonunu 47 dolardan aldığımız kömürün fiyatı bu yıl 163 dolar. Elektriğe ise yüzde 60 civarında zam geldi. Bunu fiyatlarımıza yansıtmamamız mümkün değil. Elimizde bir sihirli değnek yok maalesef. Türkiye'nin toplam üretimi 110 milyon ton. Buna karşılık toplam ihracatımız ise 30 milyon ton civarında. Maliyetlerimiz ortada, bu ihracatı yapmazsak sektördeki üreticilerin tamamı batar. İnşaatçıların toplam maliyetlerinde çimentonun payı çok yüksek değil. Bir daire için kullanılan betonun toplamı 70 metreküptür. Bunun ortalama fiyatı 21 bin TL'dir. Bir dairede bütün maliyeti getirip çimentoya yüklemeyi doğru değil” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.