Yaz bitti ve başaramadık: Türkiye'de aşı olmayanlara yeni kısıtlamalar geliyor!

Yaz bitti ve başaramadık: Türkiye'de aşı olmayanlara yeni kısıtlamalar geliyor!
Ülkemizde koronavirüs vaka ve ölüm sayısı arttıkça yeni tedbirler de konuşuldu. Hedeflenen aşılama oranına henüz ulaşılamadığı için yeni önlemler gündeme geldi.

Türkiye'nin dün açıklanan son 24 saatlik koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 23 bin 946 vaka ve 290 ölüm kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Tabloda durum tıpkı bugünkü gibi devam ederse, iki haftada en az 335 bin yeni vakamız, 4 bin yeni can kaybımız olur” uyarısında bulundu. İlk doz aşının aşılanma oranı yüzde 78'e ulaşmış olsa da uzmanlar, aşının koruyucu rol oynayabilmesi için iki doz aşının aynı anda yapılması gerektiğini vurguladı. Bu tablo karşısında yeni önlemlerin alınması görüşülüyor

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre gündeme gelen olası önlemler şunlar: Aşı yaptırmayanlara PCR testi zorunluluğu getirilen alanların kapsamının genişletilmesi, AVM’lerin de bu kapsama alınması. Toplantılarda, kapalı mekanlar ve kamu kurumları için ‘ikili’ uygulamalar. Dışarıya hizmet veren kamu kurumları, lokanta ve kafeler ile kütüphane gibi mekanlara aşısızlar için ayrı bölüm yapılması. Parasız yapılacak PCR testlerinin, bir süre sonra paralı olarak uygulamaya konulması.

(Kaynak: Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.