Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca Aşılanma Oranını Açıkladı! Urfa aşı konusunda ısrarlı! Şanlıurfa, Gaziantep'e Zarar Veriyor

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca Aşılanma Oranını Açıkladı! Urfa aşı konusunda ısrarlı!  Şanlıurfa, Gaziantep'e Zarar Veriyor
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 1 Eylül 2021 Çarşamba gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 290 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre büyük artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tabloda durum tıpkı bugünkü gibi devam ederse, 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur. Günlük hayatta salgın gerçeğini göz ardı etmekle, ilk doz aşıyı ertelemekle, devam dozlarını ihmal etmekle toplum olarak ağır bedel ödüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Koca aşılama oranını paylaştı! Gaziantep'in komşu ili Şanlıurfa aşı yapmamak ısrarıyla 1. Sırada

ŞANLIURFA KOMŞU İLLERE ZARAR VERİYOR

Sağlık Bakanı Koca aşılama haritasını paylaştı! Yaklaşık 230 bin ŞanlıurfaIı'nın yaşadığı Gaziantep'te gerek ticaret,gerekse düğün ve diğer manevi ilişkilerden dolayı, Şanlıurfa ve Gaziantep arasında yoğun ziyaretler oluyor.

ŞANLIURFA VE GAZİANTEP'TE YAŞAYAN URFA'LILAR  AŞI OLMALI

Günlerdir aşı olun çağrısına cevap olarak Türkiye'de aşı olmayan ve potansiyel korona vakkası haline gelen; Şanlıurfa aşı olmalı.aksi takdirde çevresinde bulunan komşu illere zarar vereceğii ileri sürüldü

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 1 Eylül verilerine göre, 302 bin 869 test yapıldı.

VAKA VE VEFAT SAYISI PATLADI

Son 24 saatte, 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi. 15 bin 164 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 290 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA: BUGÜNKÜ GİBİ DEVAM EDERSE…

Güncel tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

“Tabloda durum tıpkı bugünkü gibi devam ederse, 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur. Günlük hayatta salgın gerçeğini göz ardı etmekle, ilk doz aşıyı ertelemekle, devam dozlarını ihmal etmekle toplum olarak ağır bedel ödüyoruz” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 78.24, ikinci doz ortalaması yüzde 60.20, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 94 milyon 873 bin 884 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.