Lokmacı

Lokmacı
Lokma tatlısı, masrafı ve zahmeti çok fazla bulunmayan tarihi çok eski yıllara dayanarak Osmanlı dönemlerinden kalma inanılmaz bir kıvam olarak hayatımızdaki yerini korumaktadır.

Ülkemizin dört bir tarafında ticareti yapılarak yerli ve yabancı turistlerin bile ilgi odağı olmasını başaran lezzetlerimizden bir tanesi de lokma tatlısı olmaktadır. Yani geleneksel olarak her evde yapılmaya alışkın olması yanı sıra bir de daha önceden bu lezzetlerde karşılaşmayan kişilerin tatmasına zemin hazırlanmaktadır diyebiliriz. Baktığımız zaman masrafı ve zahmeti çok fazla bulunmayan tarihi çok eski yıllara dayanarak Osmanlı dönemlerinden kalma inanılmaz bir kıvam olarak hayatımızdaki yerini korumaktadır. O yıllarda iyi haberlerde veya üzücü haberlerde hayır maksadı ile yapılarak tüm halka dağıtılması ile bilinen lokma tatlısının tarifi de şimdiye kadar değişmemektedir. Fakat sadece kişinin eliyle alakalı olarak farklı bir lezzete sahip olması damak zevklerimizin ayrılmasına neden olabilir. İsminden de anlaşılacağı gibi Lokmacı tarafından hazırlanmış olan hamurun şekil yardımı ile kızgın yağa bırakılması, kızartılması ve ardından da tatlı şerbetine batırılması ile sonuçlanmaktadır. Bu işlemler sonrasında ise çıtır çıtır olan ve sıcacık bir kıvama ulaşan tatlının yenmesi bile kişiye keyif verebilir.

Kendimiz için veya sevdiklerimizin hayrı için iyi veya kötü durumlarda her şeyin hayırlı olması vasıtasıyla her kesimden insanla paylaşılması son derece doğru bir davranış olmaktadır. Baktığımız zaman ticaretinin artması ile birlikte küçük porsiyonlar halinde elimize alarak ayaküstü atıştırmalarımızı yapabilir veya kilo ile satın alarak evimize götürebiliriz. Bunun yanı sıra bir de toplu davetlerimizde organizasyon yaparak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabiliriz. Bu konuda sizlere yardımcı olacak Hayır lokması ile iletişim halinde kalmanız sizlere hem zaman, hem de maddi anlamda tasarruf sağlayabilir. Kişi sayısına göre hazırlanan ve tüm malzemeleri ile kapınıza kadar getirilerek sizlerin isteği doğrultusunda hayrınızın yapılmasına vesile olunabilir. Bu sayede sizler hayrınızı yerine getirmiş olarak firma ise sizlere kusursuz hizmet vermenin mutluluğunu yaşayabilir.

Ana maddesine baktığımız zaman hamur kıvamında oluştuğu için iki çeşitte şekillendirilebilir. Yani isterseniz yuvarlak top halinde olan lokmayı tercih edebilir, isterseniz de ortası boş halka şeklinde olan lokmaları tercih edebileceksiniz. Bazen üzeri için süslemeler dahi yapılarak daha zengin hale getirildiği de bilinmektedir. Süsleme için ihtiyacınız olanlar ise fıstık tozu veya fındık tozu olabilir. Sizler bütçenize uygun olabilecek en doğru kararı vererek taleplerinizi de bu şekilde iletmeniz yeteri görülmektedir. İstanbul’un dört bir tarafına hizmet veriliyor olması, kusursuz hizmetin uygulanıyor olması ve kişi sayısında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor olması sizlere cazip gelebilir. Merak edilen lokma ve Lokma Fiyatları için de özel bir çalışma yaptırarak adetlerin çoğalması sonucunda daha uygun rakamlara ulaşabilirsiniz. Geçmişten gelen geleneğimizi yeni nesillere aşılamak ve unutulmamasını sağlamak için sizlerde belli dönemlerde lokma döktüre bilir ve örf adetlerimizi yerine getirebilirsiniz. Hayırlı işlerinizin daim olması dileği ile bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.