La Casa de Papel gerçek oldu: 30 hırsızla büyük soygun

La Casa de Papel gerçek oldu: 30 hırsızla büyük soygun
Brezilya’da 3 bankayı soyan ağır silahlı bir grup, Araçatuba kentini adeta savaş alanına çevirdi. Soygunun ardından kaçan çete üyeleri, rehineleri araçların üzerine bağlarken, şehrin dört bir yanına da patlayıcı yerleştirdi. 3 kişinin öldüğü kanlı soygun, ünlü La casa de papel dizisini hatırlattı.

Brezilya dün filmleri aratmayan kanlı bir banka soygununa sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde Sao Paolo eyaletinin Araçatuba kentine 10 otomobille gelen ağır silahlı 20 kişilik bir çete, üç bankaya saldırdı. Soygun sırasında kente erişimi zorlaştırmak için otobanlarda arabaları ateşe veren saldırganlar, kent merkezinde de araçları yakarak yolları kapattı. Soygunun ardından çok sayıda kişiyi rehin alan çete, yerel askeri polis karakolunu da kuşattı. Çete üyeleri, soygunun ardından rehineleri araçların üzerine bağlayarak canlı kalkan olarak kullandı. Kaçarken şehrin dört bir yanına 14 farklı bomba tuzaklayan soyguncular, polisle çatıştı. Çatışmada bir kadın ve bir şüpheli öldürülürken, soygunu kameraya alan bir kişinin de çete tarafından öldürüldüğü aktarıldı.

La Casa de Papel gerçek oldu: 30 hırsızla büyük soygun

Evden çıkmayın uyarısı

Çetenin yerleştirdiği patlayıcılardan birinin infilak ettiği sırada oradan geçen 25 yaşındaki bir bisikletçi ise ağır yaralandı. Cerrahi müdahale sonucunda bisikletçinin iki ayağı kesilirken, diğer üç kişi de kurşun yaraları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Okullarda eğitime ara verilirken, şehir sakinlerinin bombalar etkisiz hale getirilene kadar evlerinden ayrılmamaları istendi.

La Casa de Papel gerçek oldu: 30 hırsızla büyük soygun

İHA’larla kenti gözetlediler

Brezilyalı yetkililer, saldırganların şehre girişlerinde ve bankaya girerken insansız hava araçları kullanarak kenti gözetlediklerini belirtti. İki saldırganın tutuklandığı ifade edilirken, soyguncuların iki helikopterle takip edildiği bildirildi. Yetkililer ayrıca soygunun meydana geldiği bir banka şubesinin nakit deposu olarak kullanıldığını ancak devlet görevlerinin bu durumdan haberdar olmadığını ifade etti.

La Casa de Papel gerçek oldu: 30 hırsızla büyük soygun

Yeni Cangaço’ haydutluğu

İyi planlanmış bu soygun, 1920’lerde ve 1930’larda Brezilya’nın bazı bölgelerinde haydutluğu tanımlamak için ilk kez kullanılan bir terime atıfta  bulunarak, Brezilyalıların Yeni “Cangaço” adını verdiği bir fenomenin parçası olarak görülüyor. 2015 yılı itibarıyla artan büyük ölçekli soygunlarda, değerli eşyaları depolayan ve taşıyan bankalar veya firmalar hedef alınıyor. Patlayıcılar ve ağır silahlarla donatılmış düzinelerce suçlu bu  soygunlarda görev alıyor. Ülkede büyük ölçekli banka soygunları son yıllarda daha sık hale gelirken, rehineler de canlı kalkan olarak kullanılıyor. Soygunların çoğu Brezilya’da gerçekleştirilirken, Brezilyalı bir çetenin Paraguay’da bir soygun gerçekleştirdiği de biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.