SonDakika: Gaziantep'te Vaka Sayıları Füze Gibi Fırladı! Yoğun Bakımlar Kritik Noktada!

SonDakika: Gaziantep'te Vaka Sayıları Füze Gibi Fırladı! Yoğun Bakımlar Kritik Noktada!
Gaziantep’te covid vaka sayıları artmaya devam ederken, bu artışın okulların açılmasıyla birlikte daha artacağı endişesi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Gaziantep’teki vaka sayıları her yüz binde 150.39 olurken, aşılama oranı ise yüzde 73.4 oldu. Yoğun bakımlardaki doluluk oranları da kritik noktaya ulaşırken, günlük vaka sayıları binlere dayandı.

Türkiye’de en çok   Covid vaka sayılarının artışında Bayburt, Gümüşhane ve Kayseri’den  sonra 4. sıraya oturan Gaziantep’te, Vali Davut Gül ve İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki vatandaşları aşı olunması  konusunda uyardılar.

BAŞKALARININ HAYATINI RİSKE ATMAYIN

Gaziantep’teki vatandaşlardan tedbiri elden bırakmamalarını isteyen Vali Gül, halen aşı olmayan yüzbinlerce vatandaşın olduğunu belirterek, vatandaşları aşı olma konusunda uyarılarda bulundu. Gül ‘’Her gün genç ve yaşlı demeden  çoksayıda insan hayatını kaybediyor. Bu hastalıktan korunmanın şimdilik aşıdan başka yolu yok. Lütfen bu konuda duyarlı olalım ve aşılarımızı yaptıralım. Aşı olmayanlar karşısındaki insanların hayatını riske atabilir.’’ şeklinde uyarılarda bulundu.

YOĞUN BAKIMLARDAKİ HASTALARIN  ÇOĞUNLUĞU AŞISIZ

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki’de kentin bir çok noktasında aşılama noktası oluşturduklarını ve vatandaşların rahatlıkla buralarda aşılarını yaptırabileceğini söyledi. Yoğun Bakımlarda yatan hastaların  yaklaşık yüzde 70’inin aşısız hastalar olduğunu belirten Tiryaki ‘’ Gaziantep’te  günde yaklaşık 25 bin  aşılama yapılıyor. Bu rakamları ne kadar artırırsak mücadelede o kadar başarı sağlayabiliriz’’ dedi.

AŞI OLMAYANLARA SAYGIMIZ VAR AMA

Öte yandan aşı olan bazı vatandaşlar, aşı olmayanlara tepki göstererek ‘’Tamam aşı olmayanların bu görüşüne saygı duyuyoruz. Ancak aşı olmadığı için  hastalığa yakalanıp bu covid virüsünü bize bulaştırırsa ne olacak. Demokrasi ve özgürlük, başkalarının  haklarını kısıtladığın anda biter. Bu aynı zamanda anayasal bir suçtur.  Bu anlamda herkesin aşı olması gerekir ve karşısındaki insanı riske atmaması önemlidir’’ diye konuştular.

OKULLARIN YENİDEN KAPANMASINI İSTEMİYORUZ

Okulların aşılması ile birlikte covid vakalarının daha da artmasından endişe eden vatandaşlar ‘’okullar açılınca ne olacak. İnşallah vaka sayıları artmaz. Zaten çocukların neredeyse iki seneleri heba oldu. Uzaktan eğitimde hiçbir şey öğrenemediler. Tek  korkumuz okullar açıldıktan bir süre sonra tekrar kapanması. Yeni eğitim ve öğretim yılı için kucak dolusu para harcadık. Kıyafetler, kırtasiye malzemeleri zaten belimiz büktü. Birde okullar kapanırsa bunlar ne olacak. Bu yüzden herkesin maske mesafe ve temizlik kurallarına uymasını istiyoruz’’ dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.