Gaziantep Neden Aşı Olamıyor? Gaziantep Grev Yaptılar Diye! Aşı Olamadı...

Gaziantep Neden Aşı Olamıyor? Gaziantep Grev Yaptılar Diye! Aşı Olamadı...
Gaziantep’te aile hekimleri grev yaptı, Aile Sağlığı Merkezleri gün boyu kapalı kaldı. Randevulu olmalarında rağmen birçok vatandaş aşı olamadan evlerine döndü.

Gaziantep’te Aile Sağlığı Merkezleri dün, aile hekimlerinin yaptığı grev nedeniyle bir günlüğüne kapandı.

 Aile hekimleri“Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne tepki amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Aşı olmak için sağlık merkezlerine giden vatandaşlar da kapalı kapıları görünce şaşkınlık yaşadı. Korona virüs aşılarını olamadan evlerine dönen vatandaşlar da mağduriyet yaşadı. Gaziantep’te de aşılama oranında dün büyük düşüş oldu. Vatandaşlar ise aile hekimlerinin grev yerine daha farklı bir şekilde haklarını aramalarının doğru olacağını dile getirdiler.

Aile hekimlerinin ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının 1 Temmuz'da uygulamaya konulan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki amacıyla yaptığı i ırakma eylemi, Aile Sağlığı Merkezlerinin kapanmasına neden oldu. Dün aşı olmak ya da tedavi olmak için merkezlere giden vatandaşlar şok yaşadı. Aşı randevusu alan çok sayıda vatandaşın da aşılanamadığı dile getirildi. Kentteki aşılama oranı da dün düştü. Vatandaşlar ise pandemi döneminde böyle bir grev yapmak yerine farklı yollar denenmesi gerektiğini dile getirerek, ‘Mağdur olduk. İşimizi ayarladık aşılanmaya geldik. Ama kapalı idi’ diye konuştular.


Aile Sağlığı Merkezlerinden randevu alan vatandaşlar aşı ve muayene için gittiklerinde “Sağlık Ocağı Grevden Dolayı Kapalıdır” yazılı afiş ile karşılaşınca şaşırdı.


Covid-19 salgını süreci gibi bir süreçte sağlık hizmeti alamayan ve aşı randevusu aldıkları halde aşı olamayan vatandaşlar, iş bırakma eylemine tepki göstererek Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının halkı mağdur etmeyecek şekilde haklarını aramaları gerektiğine dikkat çektiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.