Gaziantep protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Gaziantep protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
"Gaziantep protokolü 30 Ağustos Zafer Bayramını yayımladıkları mesajla kutladı."


AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ağustos ayının Türk tarihinde, “Zaferler Ayı” olarak anıldığını söyleyen Dr. Bakbak, “26 Ağustos’ta hem Malazgirt Zaferimizin hem Büyük Taarruz’un başlangıcının yıldönümlerini yâd etmiştik Şanlı tarihimizden ve köklü medeniyetimizden devraldığımız derin şuur bu iki günde şahlanmış, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferle taçlanmıştır. ‘Hasta Adam’ denilerek prangaya vurulmak istenen Anadolu insanı, kanını vatanın mübarek toprağına akıtarak esaret altına girmeyeceğini ispat etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, asil milletimizin bağrından çıkan yiğit evlatlarımızın destansı mücadelesi eşliğinde hepimize onurlu bir miras bırakmıştır. 30 Ağustos alelade bir tarih değildir. Bağımsızlığımıza, kardeşçe yaşama isteğimize, bayrağımıza musallat olan tehditlerin sonsuza dek yok edildiği bir gündür. Ne mutlu bizlere ki aradan geçen 99 yılda bayrağımızı yere düşürmedik, kardeşliğimize halel getirmedik, bağımsızlığımızı canımız pahasına savunduk.” diye konuştu.

30 Ağustos Zaferi’nin mirası olan kenetlenme ruhunun hala en canlı haliyle yaşadığını ifade eden Derya Bakbak, “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize bu asil ruhla yürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve kararlılığı, Büyük Türk Milleti’nin azim, irade ve çalışkanlığı, geleceğe her daim güvenle bakmamızı sağlıyor. Ülkemizi hak ettiği refah ve kalkınma seviyesine ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin 2002’den itibaren kendisine çizdiği istikamet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek vurguladığı rotanın takipçisi olmuştur. Ekonomide, teknolojide, savunma sanayisinde ve daha birçok alanda yürüttüğümüz yerli ve milli politikalar sayesinde bugün uluslararası arenada söz sahibi bir konumdayız. Yerli üretim İHA ve SİHA’larımızla yurtiçi-yurtdışı terörle mücadele harekatlarında başarı üstüne başarı kazanırken, Milli Teknoloji Hamlemiz ile ülkemizi Bilişim Çağı’nın ağırlığı olan aktörlerinden biri yapma yolunda ilerliyoruz. Uyguladığımız gerçekçi ekonomi politikalarıyla dünya ekonomisinin %3 küçüldüğü, küresel ticaretin %10’a yakın daraldığı 2020 yılında, %1,8 büyüdük ve G-20 ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık. Yıllık büyümemizi %1’in altından %5,1’e yükselttik. Yatırımlarımızı yıllık 70 milyar liradan 1,4 trilyon liraya çıkardık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 2020 geneli itibarıyla 170 milyar dolar seviyesine ulaştırdık. Hedeflerimizi yüksek tutuyoruz çünkü milletimizin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz. Malazgirt’ten Dumlupınar’a, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 15 Temmuz direnişine uzanan birlik ve dirlik ruhumuzla, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanı olduğunu belirtti.
Kurtuluş mücadelesinin büyük fedakarlıklar ve kahramanlıkların öyküsü olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “30 Ağustos ise bu şanlı özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gün olarak tarihe geçmiştir. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında Dünya’ya ilanı, bu milleti tutsak etmeye, sömürge yapmaya, bu topraklarda hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsüyle dönmesidir. 30 Ağustos, yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarıyla yüzyıllardır adım adım Dünya’yı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır” dedi.
Yurdun dört bir yanının işgal altındayken tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin bu işgale boyun eğmeyerek esareti kabul etmeyip, yaşadığımız bu aziz toprakları kanıyla, canıyla geri aldığını dile getiren Şahin, “ Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında bütünleştiği sürece daha nice destanlar yazmaya muktedir bir millettir. Biz de bu vatan sevdası ve bu bağımsızlık aşkı olduğu müddetçe karşımızda duracak hiçbir kuvvet yoktur. Türkiye, geleceğine umutla, güvenle ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü vesilesiyle, bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıldönümü için yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi; 

Son dönemlerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır.  30     Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 99 yıl geçmesine rağmen şunu ifade etmeliyim ki; bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam etmektedir.  Ama görmekteyiz ki Hükümetin desteğiyle devlet dışı farklı yapıların yargı, bürokrasi, ordu, emniyet, siyaset ve eğitimi raptı zapt altına alarak şekillendirilmesi ve devlet kurumlarının işlevsizleştirilerek için boşaltılmasına şahit olmaktayız. Türkiye'nin ihtiyacı, eskiden olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin devletin her kurumunda işlemesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır" vurgusu yapmıştır.

 “Milletimize, tarih boyunca yol gösteren ve bugün çağdaş dünyanın evrensel değerlerini benimseyen, gelişen ve kalkınan bir ülke durumuna gelmemizde belirleyici rol oynayan en önemli ülküdür bağımsızlık.

Son dönemlerde ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır.  30     Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 99 yıl geçmesine rağmen şunu görmekteyiz ki; bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam etmektedir.  Ama görmekteyiz ki Hükümetin desteğiyle devlet dışı farklı yapıların yargı, bürokrasi, ordu, emniyet siyaset ve eğitimi raptı zapt altına alarak şekillendirilmesi ve devlet kurumlarının işlevsizleştirilerek için boşaltılmasını şahit olmaktayız. Türkiye'nin ihtiyacı, eskiden olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin devletin her kurumunda işlemesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır" vurgusu yapmıştır.

30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın “Millet olma” bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmasıdır. Bu gün ise bu mücadele demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir.

Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. Bundan 99 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. İşte bu nedenle, zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete olduğu gibi baskıcı ve tek adamlığa karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ülkemizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, kahraman Ordumuzun tüm mensuplarına, Gaziantepli hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Fadıloğlu, mesajında, Türk milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna malını ve canını seve seve feda etmekken hiçbir zaman çekinmeyen bir millet olduğunu vurguladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. Milletimiz bu şanlı zaferle milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos, zamanın en güçlü orduları karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolda kadını erkeği, genci yaşlısıyla doğusundan batısına kuzeyinden güneyine topyekün bir savunmanın yapıldığı ve büyük bir destanın yazıldığı tarihtir. Asırların mücadeleleri sonucunda kazanılmış olan kutlu vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır. Atalarımız bu toprakları canları, kanlarıyla vatan yaptılar. Cumhuriyet’i kurdular, yakılan yıkılan Anadolu’yu yeniden inşa ettiler ve büyük bir kalkınma hamlesi başlattılar. Bugün, bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye, geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”


Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladılar.

NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt yayımladıkları mesajda, “Türk Milleti, 30 Ağustos 1922’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmıştır.”  dediler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda büyük zaferlere imza atacak güçte olduğunu ifade eden NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “30 Ağustos, Türk milletinin emperyalist güçlere karşı topyekûn verdiği şanlı mücadelenin, zaferle sonuçlandığı gündür. Ülkemiz yine son dönemlerde salgın, yangın ve doğal afetler nedeniyle zorlu bir süreçten geçmektedir.  Ancak, büyük taarruzda sergilenen o birlik ve beraberlik ruhu yine o günkü gibi canlı tutmalıyız. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzurun hâkim olması için milletçe birbirimize kenetlenmeli; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün tehlikeler karşısında azim ve kararlılıkla mücadele etmeliyiz. Bizler de bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak ülkemizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla koruyarak bizden sonraki nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmanın çabası içerisindeyiz. Bunu tüm dünya bilmelidir ki milletimiz her türlü yokluğa, zorluğa ve imkansızlığa rağmen özgürlük mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmemiş ve vazgeçmeyecektir. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu şanlı zaferin mimarları olan en yakın dava ve silah arkadaşlarını, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştular.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli mesajında, “30 Ağustos, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresinde, Anadolu’nun işgaline son vermek için ordularımız tarafından gerçekleştirilen Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı gurur günümüzdür. 30 Ağustos’ta, Türk’ün esir ve Anadolu’nun işgal edilemeyeceği bir kez daha yedi düvele gösterilmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın her yıl aynı heyecanla kutlanması, bu bağlamda büyük bir önem arz etmektedir. Zafer Bayramımız kutlu olsun! Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere; vatanımız ve bayrağımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Şimşek, "30 Ağustos ruhunu yaşattıkça aşamayacağımız engel yoktur" dedi.
“Coşkuyla kutluyoruz”
Cengiz Şimşek, tarihi zaferlerle dolu olan aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku, sevinç ve heyecanla kutladıklarını bildirdi. Şimşek, "Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması ile başlayan Kurtuluş Savaşı, her türlü imkansızlık ve zor şartlara rağmen milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle sonuçlanmış ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan toprakları düşman işgalinden tamamen temizlenmiştir" şeklinde konuştu.
“Eşsiz kahramanlık destanı”
Şimşek, "Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat komuta ettiği Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin her safhası eşsiz kahramanlık destanları ile doludur. 30 Ağustos Zaferi, tarihin her döneminde bağımsız ve hür yaşamış olan milletimizin, şartlar ne olursa olsun, hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür” ifadelerine yer verdi.
“Aşamayacağımız engel yoktur”
Şimşek, “Milletimiz 30 Ağustos'ta birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, adeta imkansızı başarmış, Anadolu'yu parçalamak ve boyundurukları altına almak isteyen emperyalist güçlerin heveslerini kursağında bırakmıştır. Ülke olarak karşılaşacağımız sorunlara karşı, geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi korudukça ve top yekun birlikte hareket ettikçe, daha doğrusu 30 Ağustos ruhunu yaşattıkça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimizi de minnetle yad ediyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü için bir kutlama mesajı yayımladı.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, "30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın ötesinde, Atatürk'ün 'Kimsesizlerin Kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yoldaki en önemli kilometre taşlarından birisidir” dedi.
Başkan Kileci mesajında, “Şanlı tarihimizin mihenk taşları arasında yer alan ve bir milletin esaretten ebedi bağımsızlığa kavuşmasında en önemli dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 99. yıl dönümünü birlikte coşkuyla kutlayacağız. Bu zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun önünü açan en önemli zaferlerden birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da milletimizin kesin zaferiyle sonuçlanmıştır. Tarihimizin en parlak zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın ötesinde, Atatürk'ün 'Kimsesizlerin Kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yoldaki en önemli kilometre taşlarından biridir. Tarihinin her döneminde hür olan Türk Milletinin yazdığı özgürlük destanlardan biri olan 30 Ağustos Zaferi ile işgalci Yunan birlikleri İzmir’de denize dökülmüş, işgalden arındırılmış Türk topraklarının üzerinde yükselecek Cumhuriyetin temelleri sağlamlaştırılmıştır. 30 Ağustos aynı zamanda; vatanın birlik ve bütünlüğü ile milletin geleceği tehlikeye girdiğinde, Türk Milletinin gösterdiği azim ve kararlılığın da bir tezahürüdür. 30 Ağustos Zaferi'ne giden yolda Başkomutanlık yapan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğini aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.