Gaziantepli ihracatçılara gemi darbesi

Gaziantepli ihracatçılara gemi darbesi
KONTEYNERDEN SONRA GEMİ KRİZİ

Geçen yıl koronavirüs sebebiyle baskılanan talebin bu yıl adeta bir patlama yaşamasıyla deniz taşımacılığında maliyetler yükseldi. WTO verilerine göre mal ticareti son 5 yılın zirvesine çıktı. Buna karşılık koronavirüs önlemleri sebebiyle özellikle Çin'de zaman zaman limanlar kapatıldı ve gemiler karantinaya alındı. Bu konteyner fiyatlarının son 1 yılda ortalama yüzde 351 yükselmesine yol açtı.

GAZİANTEP İHRACATTA GEMİ SIKINTISI ÇEKİYOR
Gaziantep’te aylık ortalama 1 milyar dolara yakın ihracat olurken, geçtiğimiz yıl koronavirüsten dolayı konteyner sıkıntısı yaşanırken bu yılda Çin’deki limanların zaman zaman kapatılmasından dolayı gemilerin karantinaya alınması nedeniyle gemi fiyatlarıda birden 5 katına çıktı. Çin- ABD ve Çin-AB arasındaki ticarette navlum fiyatlarının artması nedeniyle Türkiye’nin ihracatında etkili olmasına neden olduğu bildirildi. Bu nedenle, konteynerde sıkıntı olmazken gemi bulmakta büyük sıkıntı yaşandığı ifade edildi.

2 AYDIR SIKINTI ÇEKİYORUZ
ihracatçılar özellikle son 2 ayda Asya ülkelerine ihracatta gemi bulma sıkıntısı yaşandığını belirtti. Fahiş fiyatlar ödemek istemeyenlerin zaman zaman 1 aya kadar beklemek zorunda kaldığını ifade ettiler.

Gaziantepli ihracatçılara gemi darbesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.