Sıcak Haber:Urfa Kırmızıdan Çıkmıyor! Urfa Ölümüne Gaziantep'i Tehdit ediyor! Güneydoğu’da Gaziantep Sarı Urfa kırmızı, 4 il turuncu ve 3 il sarı kategoride

Sıcak Haber:Urfa Kırmızıdan Çıkmıyor! Urfa Ölümüne Gaziantep'i Tehdit ediyor! Güneydoğu’da Gaziantep Sarı Urfa kırmızı, 4 il turuncu ve 3 il sarı kategoride
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 9 ilden günlük Kovid-19 tablosuna göre ‘mavi’ olmayan sadece 7 il kaldı. Gaziantep, Adıyaman ve Şırnak sarı, Mardin, Diyarbakır, Batman Siirt ‘Turuncu dönerken Şanlıurfa’da ise kırmızı kategoride kaldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son günlük Kovid-19 tablosunu paylaştı. Açıklanan son verilere göre Kilis’in mavi olmasıyla birlikte  Şanlıurfa hariç diğer iller Antep, Adıyaman ve Şırnak aşılamada Sarı kategoriye geçti. Öte yandan Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt turuncu kategoriye döndü. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 9 ilden sadece Şanlıurfa kırmızı renkte kaldı.

TEK KIRMIZI İL ŞANLIURFA

Son açıklanan günlük Kovid-19 tablosuna göre en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdelerine göre Kilis yüzde 81,4 (Mavi), Gaziantep yüzde 72,2(Sarı), Şırnak yüzde 70,0(Sarı), Adıyaman yüzde 66,1(Sarı), Siirt yüzde 64,8(Turuncu),Batman yüzde 61,8 (Turuncu), Mardin yüzde 57,6 (Turuncu),Diyarbakır yüzde 58,4 (Turuncu), Şanlıurfa yüzde 54,9 (Kırmızı) olarak açıklandı.

Türkiye genelinde ise 1. doz aşı yapılma oranı yüzde 76,12 olarak dikkat çekti. 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 58,23 1., 2., ve 3. doz aşı toplamı ise 91 milyon 747  bin 545 oldu. 47 milyon 247 bin 97 kişiye 1. doz, 36 milyon 145 bin 891 kişiye 2. doz ve 8 milyon 167 bin 707 kişiye de 3. doz aşı uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, paylaşımında "Bugün Urfa'daki sevdiklerimizi arayıp hal hatır soralım" diyen Bakan Koca, "İlk doz aşı konusunu açalım. Şanlıurfa, halen Kırmızı olan tek ilimiz. Aşı oranı düşük, risk seviyesi çok yüksek. Yakınlar böyle yerinde uyarılar için de var. Güzel hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim" ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.