Video Haber: Gaziantepspor için ayaklandılar; Şimdi ne olacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılan Celal Doğan Tesisleri’nin yerinin AVM ve yüksek katlı bina olacak olmasından dolayı Gaziantepspor çalışanları ise mağdur olduklarını belirterek, Fatma Şahin’den destek istediler.

Gaziantepspor’un geçmiş haklarının geri verilmesi için Eski başkanlardan Mutlu Özpineci, 1. Sulh Mahkemesi’nden gerekçeli kararı çıkartırken Mahkeme ise Gaziantepspor’un haklarının geri verilmesini istedi. Buna rağmen imara açılan Celal Doğan Tesisleri’nin yerine konut ve AVM yapılacak olması için işçileri isyan ettirdi.

ÖZPİNECİ’NİN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı’na yeniden gelmesine kesin gözle bakılan ve mahkeme kararıyla görevi almaya hazırlanan Mutlu Özpineci, yaklaşık 4 yıldan buyana Gaziantepspor mücadelesini sürdürüyor. Özpineci, imara açılan Celal Doğan Tesisleri’nin yerini Gaziantepspor’un kullanma hakkı olduğunu belirterek, “2001 yılında yapılan meclis toplantısında buranın kamu yararına kullanılması için karar verilmiş. Ve satılmaması için şerh konulmuş. Şu anda buranın imara açılması sözkonusu bile olamaz. Gaziantepspor yaşadıkça Celal Doğan Tesisleri Gaziantepspor’un. Biz haklı mücadelemesi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE İMARA AÇILDI

Gaziantepspor Celal Doğan Tesisleri’nin 85 dönümlük arazisi geçtiğimiz hafta imara açıldı. Şu anda imar askıda bekletilirken işçiler ise eylem yaparak Gaziantepspor’un ve kendilerinin haklarının verilmesini istediler. Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılan bu 85 bin dönümlüm arazisinin ise ticari olan ve yüksek katlı bina olabileceği öğrenildi.

İŞÇİLER HAKLARINI ARIYOR

Gaziantepspor için tüm şehir tek yürek olurken, binlerce taraftar formasını giyerek Gaziantepspor’un yok edilmemesini istiyor. Gaziantepspor’da çalışan ve yıllarını bu kulübe veren 10’larca işçi ise basın açıklaması yaparak haklarını istediler. Gaziantepspor’da çalışan işçiler, “Yaklaşık 2-3 gün önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçerek 85 bin dönüm araziyi imara açtılar. Madem bu arazi imara açıldı, biz eski çalışanlar olarak emeğimizin karşılığını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den talep ediyoruz. Fatma Şahin bu şehrin büyükleri olarak herkesin mağduriyetini giderdiniz. Bizim mağduriyetimiz halen devam ediyor. Siz şehrin büyüklerinden mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.