İNSAN KAYNAKLARI ve SÜREÇ YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI ve SÜREÇ YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI ve SÜREÇ YÖNETİMİ

Günümüzde kurumların genel olarak süreçlerini değerlendirmesi gerektiği ortadadır. Gerek pandemi nedeniyle değişen iş süreçleri gerekse rekabet ortamının artması bu durumu bir zorunluluk haline getirmiştir. Yeni değerler ile birlikte öneminin tekrar görüldüğü insan kaynakları yönetiminin de gözden geçirilmesi ve süreçlerin yeniden değerlendirilmesi, değişen bu koşullarda hem kurumun daha sağlıklı ilerlemesini hem de rekabet ortamında üst sıralarda olmasını garantileyecektir.

DOĞRU KAYNAK DOĞRU YÖNETİM

Öncelikle süreçleri değerlendirmeden tekrar iş analizleri yapılmalı. sonrasında işin yapılabilmesi için gereken niteliklere göre eğitimler ya da yeni adaylar için süreçler düzenlenmeli. Bunun sonucunda aslında süreç yönetiminin de ana hedefleri olan verimlilik ve kalite artarken maliyetlerin düşmesi sağlanacaktır. Örneğin performans değerlendirme süreçlerini ele alalım. Sürecin doğru ilerlemesinden çok asıl önemli olan, doğru ve karar mekanizması içerisinde kullanılabilecek sonuçlar elde etmektedir. Sürecin bu doğrultuda çıktılar verebilecek şekilde revize edilmesi gereklidir. Aksi durumlarda elde edilen sonuçlar, uygulamanın sonuçsuz kalmasına neden olacaktır.

NASIL YAPILIR?

İnsan Kaynakları fonksiyonlarını ve uygulamalarını bir bütün olarak düşündüğümüzde tüm süreçlerin yeniden değerlendirilmesi, uygulanabilirliğin test edilmesi ve faaliyete alınması sırasında büyük ölçekli veriler ortaya çıkacaktır. Bu verilerin en sağlıklı şekilde işlenmesi için uygun insan kaynakları yazılımlarının kullanılması iş yükünü ve hata olasılığını azaltırken zamandan tasarruf edilmesini sağlayacaktır. Süreç yönetimi ve diğer uygulamalar için farklı insan kaynakları programları bulunmaktadır. Karar aşamasındaki asıl nokta süreçlerin doğru şekilde hedeflere ulaşmasını sağlayacak ik yazılımını bulabilmektedir.

İNOPORTAL

Süreç yönetimin dijitalleşerek yenilenmesinde önemli olan tüm insan kaynakları süreçlerini, İnoportal ile hızlı ve zahmetsizce güncelleyip sorunsuzca yönetmeniz mümkün.

İşe alım süreçleri ve yönetilmesi dışında özlük ve izin yönetimi, organizasyon şeması, PDKS, görev yönetimi, anketler, online eğitim gibi İK süreçleri yanında masraf yönetimi, avans yönetimi, kasa yönetimi gibi finansal süreçleri de İnsan Kaynakları Yazılımı konusunda uzman İNOSOFT firmasına ait İnoportal ile yürütebilirsiniz.

Dijital değişim sürecinizde ihtiyacınız olan İnsan Kaynakları Yazılımı İnoportal'ı demo olarak kullanmak için inoportal.com web sitesinden demo talep edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.