Cevdet Akınal neden hastaneye yattı?

Cevdet Akınal neden hastaneye yattı?
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal'ın vertigo olduğu ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal, kulüp başkanlığına geldikten sonra yoğun çalışma temposuna dayanamazken çok sayıda uçak yolculuğu sonunda vertigo hastalığına yakalanarak Sanko Hastanesi’nde bir gün gözetim altında tutuldu. Başkan Akınal’ın durumunun iyiye gittiği belirtilirken Beşiktaş maçında tribündeki yerini alıp almayacağı merakla bekleniyor.

VERTİGO HASTALIĞI NEDİR?
Vertigo, sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı bu duruma eşlik edebilir. Vertigo genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak gerçekte her baş dönmesi vertigo değildir. Vertigoda ataklar belli belirsiz olabileceği gibi, kişinin günlük işlerini yapmasına engel olacak kadar şiddetli de olabilir.  
Vertigo başlıca merkezi sinir sistemi ve iç kulak hastalıklarından dolayı kaynaklanır. Benign paroksizmal pozisyonel vertigo (BPPV) en sık görülen vertigo tipidir. Bu vertigo çeşidinde 15 saniye yada bir kaç dakika kadar süren, genellikle başın hareketini takiben oluşan şiddetli baş dönmesi görülür. Başı öne arkaya sallamak veya yatakta dönme sonucu ortaya çıkabilir. Genellikle yaşlılarda görülür. Solunum yolu hastalıkları ve baş bölgesine kan akışının azalması bu duruma yol açabilir. Bulgular rahatsız edici olsa da  BPPV iyi huylu bir rahatsızlıktır. Genellikle tedavi gerektirmez. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.