Son Dakika: Gaziantep'te Yol Çalışmaları İsyan Ettirdi! Gaziantep'te Trafik Sorunu Biter mi? Yorumlarınızı Bekliyoruz...

Son Dakika: Gaziantep'te Yol Çalışmaları  İsyan Ettirdi! Gaziantep'te Trafik Sorunu Biter mi? Yorumlarınızı Bekliyoruz...
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ağustos tarihinde İpekyolu’da başlatılan yol çalışmaları, kent trafiğini adeta felç etti. 12 Eylül tarihinde bitmesi beklenen çalışmalar devam ederken, İpekyolu’nun durumu 14 Bin Konut Tanıtım Toplantısında gündeme geldi. toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İpekyolu artık bir iç yol oldu. Dolayısıyla ikinci bir çevre yoluna ihtiyacımız var. Bunun da planlamasını yapıyoruz” dedi.

İpekyolu’nda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen yol çalışmaları, kent trafiğini olumsuz etkiledi. Şehirlerarası ulaşımın yanı sıra kent içi ulaşımında sağlandığı İpekyolu’nda 12 Eylül’e kadar devam edecek olan çalışmalar, nedeniyle sürücüler isyan etti.

“İKİNCİ ÇEVRE YOLU İÇİN PLANLAMA YAPILIYOR”

İpekyolu’nda devam eden çalışmalar nedeniyle yaşanan sıkıntılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de gündeminde. 14 Bin Konut Projesi Tanıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İpekyolu artık bir iç yol oldu. Dolayısıyla ikinci bir çevre yoluna ihtiyacımız var. Bunun da planlamasını yapıyoruz” dedi.

MSB İLE PROTOKOL YAPILDI…

İpekyolu’nda süren ve büyük çileye neden olan çalışmalara ilişkin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, açıklamalarda bulundu. İpekyolu’nda yaşanan sıkıntının geçmişten gelen ulaşım planlamalarından kaynaklandığını kaydeden Cihan, “Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Gaziantep’te de aynı sorunla karşı karşıyayız. Bir şehrin İmar Master Planı dediğimiz, ‘gelecekte nerelere ne yapılacak, yollar nerelere açılacak?’ gibi konular belirlenir. İpekyolu’nda çekmiş olduğumuz sıkıntıların çözümünü hazırladık. Milli Savunma Bakanlığı ile protokolünü yaptık. Arazisini aldık, mimari proje yapıyoruz. Şehirgösteren’den devam ettiğimiz Stadyuma oradan da otogara yolu açmış olsaydık, İpekyolu’nda yapılan asfalt çalışmaları etkilemeyecekti. Çevre yollarını yapmadan, şehirlerarası güzergah olan İpekyolu’nu çözemezsiniz. Bunları yapmak için İnönü Caddesi’ne alternatif olarak Milli Egemenlik Bulvarı’nı açtık. Sadece orada ödenen kamulaştırma maliyeti 100 milyon TL.  2040 yılına kadar İmar ve Ulaşım Master Planlarını hazırladık. Uygulamaya koyduk.”

“İKİ PROJEMİZ VAR”

Sözlerini sürdüren Cihan, “İki çevre yolu projemiz var, bunlardan bir tanesi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile protokolünü yaptık. Arazisini aldık, mimari proje yapıyoruz. Sonrasında Şehirgösteren yolunu buraya bağlayacağız. Diğer yandan Kuzeyşehir’de ulaşım projesini en başından yaptık. 60 metre genişliğinde viyadük yaptık. O yolu da çevre yolu statüsüne katarak, Aktoprak gişelerine bağlıyoruz. Dolayısıyla yeni yerleşim yerlerinin bağlantısını sağlıyoruz ki ileride böyle yükler getirmesin. Planladığımız yolu genişliği 60 metre, toplu taşıma hattına uygun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.