Son Dakika Haber: Gaziantep Valiliği'nden Karatina Kararı!

Son Dakika Haber: Gaziantep Valiliği'nden Karatina Kararı!
Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplanarak, yurt dışından gelen kişilerin karantinaya alınacakları yer konusunda yeni karara varıldı. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında toplanarak, yurt dışından gelen kişilerin karantinaya alınacakları yer konusunda yeni karara varıldı. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi
Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu; 16.08.2021 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. 27. ve 72. maddelerine göre, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında toplanarak gündemdeki konular görüşülmüş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 26.06.2021 tarih ve 10582 sayılı Genelgesi kapsamda; İzolasyon koşullarını ihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan geçici nitelikte yerlerde konaklayan kişiler ile yurtdışından gelen ve izolasyon şartlarını yurtlarda tamamlatılması istenen kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Şahinbey (Turizm Otelcilik) pansiyonu 2021/41 Sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile belirlenmişti.

Ancak; okulların yeni eğitim – öğretim yılına hazır edilmesi için karantina merkezi olarak belirlenen pansiyonun, mevcut kişilerin izolasyon süreçlerinin tamamlanmasına müteakip kapatılmasına, İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel müdürlüğünün 27.06.2021 tarih ve 10530 sayılı genelgesi uyarınca yurtdışından gelip karantina süreçlerini geçirmek/ tamamlamak zorunluluğu olan kişiler için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/Şahinbey Uygulama Otelinin oda ve yemek ücretleri kendileri tarafından karşılanmak kaydıyla 17.08.2021 tarihinden itibaren karantina oteli olarak belirlenmesine,

Katılanların oy birliği / oy çokluğu ile karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.