Müracaat savcılığında ve sulh ceza hakimliğinde yığılmalar var

Müracaat savcılığında ve sulh ceza hakimliğinde yığılmalar var
Adli tatilde ve normal adli günde suç sayısı aynı

Gaziantep, Suriyeliler dahil Türkiye’nin 3 milyon nüfusla en kalabalık şehirleri arasında bulunurken günlük ortalama 150’ye yakın polis ile jandarma bölgesinde suç işlendiği ve bunun yanı sırada Gaziantep Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulması nedeniye normal adli gün ile, adli tatilde de sayının aynı olması nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı ve en çokta müracaat savcılarında yığılmalar yaşanırken bunun yanısıra Sulh ceza hakimliklerine de itirazlara 10 günde bile sıranın zor geldiği iddia edildi.

GAZİANTEP’TE KAÇ SUÇ İŞLENİYOR?
Gaziantep’in Suriyelilerle birlikte 3 milyon nüfusa sahip olduğu Jandarma ve Polis bölgelerinde günlük ortalama suç işlenme oranının yüksek olan şehirler arasında bulunurken, bu suç oranının günlük 150 dosyadan oluştuğu tahmin edildiği öğrenildi.

MÜRACAAT SAVCILARI YIĞILMALAR YAŞANIYOR
Adli tatil olması nedeniyle ve suçlarında normal adli günde olduğu gibi aynı oranda olması nedeniyle görevli müracaat Cumhuriyet Savcılarının da yoğun mesai yapmalarına rağmen dosyalarda büyük yığılmalar yaşanıyor.

SULH CEZALARDA DA İTİRAZLARA ZOR BAKILIYOR
Gaziantep’te normal adli gün ile adli tatildeki suç sayısının değişmemesi nedeniyle Avukatlar tarafından yapılan sulh ceza mahkemelerine itarazlarda da en az bir dosyanın yetersiz sulh ceza hakiminin az olmasından dolayı uzun bir sürede değerlendirildiği ileri sürüldü.

BAŞSAVCI SEKÜCÜ İLE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ALÇIK’TAN SORUNA PARMAK BASMALARI BEKLENİYOR
Gaziantep’te Müracaat Savcılığındaki ve Sulh ceza hakimliğinde işlerin yoğun olmasından dolayı sıkıntılar yaşandığı ve bu nedenle vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Gaziantep’e yeni atanan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü ile Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık’ın bu konunun çözülmesini beklenildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.