Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından bu yıl öğrenci alımı gerçekleştirilecek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün lansmanı yapıldı.

Üniversite yerleşkesindeki lansman, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli'nin ev sahipliğinde, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.Bu yıl 30 öğrenciyle eğitime başlayacak olan HKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün tanıtımında, bir yarışma programında yarı finaliste yükselerek tanınan şef Ekin Eylem Ulaş, bölüm öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Furkan Baltacı, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Parlak Özer, Dr. Öğretim Üyesi Fulya Harp Çelik ve Araştırma Görevlisi Harun Yiğit Alkan ile diğer ilgililer hazırladıkları 4 kurstan oluşan menöyü misafirlere sundu.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Dereli, konuşmasında, Gaziantep'in bir gastronomi şehri olduğunu belirterek, bu konudaki altyapı ve insan kaynağını güçlendirmek için adım attıklarını ifade etti.

Bu yıl 10'u tam burslu, 20'si yüzde 50 burslu olmak üzere toplam 30 öğrenci kontenjanı ayırdıklarını ifade eden Dereli, "Çok yoğun bir talep var. Şef Ekin Eylem Ulaş'ın da katkılarıyla bugün güzel bir başlangıç yaptık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kenti "lezzetin başkentiyiz" diye nitelendirerek, şunları kaydetti:

"Bu iş hizmet sektörü ve bu sektörde yetişmiş insan gücü, yetişmiş insan gücünde de akademik başarı çok önemli. Bizim uluslararası hedefe ulaşmamız için bugün lansmanı yapılan bu bölüm yeni fırsatlar getirecek. San Sebastian, Barcelona ve Paris ile dünyanın gastronomi ülkeleriyle yarışıyoruz. Böyle bir hedefiniz varsa, bunu yetişmiş insan gücü ve akademik bakışla güçlendirmeniz gerekiyor. Sanatı lezzetle buluşturmak gerekiyor. Dünya mutfağının Anadolu'nun lezzetlerine ihtiyacı var."

Şef Ekin Eylem Ulaş ise Gaziantep'te yemek yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buranın yöresel lezzetlerini, kendince gastronomi tekniklerini kullanarak yorumlamaya çalıştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.