Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki fabrikaları Suriye’ye taşıyacak

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki fabrikaları Suriye’ye taşıyacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Habertürk Televizyon programında Türkiye’deki göçü dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Habertürk Televizyon programında Türkiye’deki göçü tartışırken, Gaziantep’teki Suriyelilerin ülkelerine göndererek orada kendilerine Gaziantepli işadamlarından Suriyeye fabrika kurmalarını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Suriye’de yapılacak olan fabrikaların çoğunun Gaziantepli işadamlarının olacağını vurgulayarak, “Ben Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e gittim, oradaki işadamlarıyla görüştüm. Suriyelileri Suriyeye gönderirsem orada fabrika kurarmısınız dedim. Kuracaklarını bana söylediler. Bu durumda, Suriyelilerin geri gönderilmesinden sonra iş imkanlarını da Gaziantepli işadamları sağlamış olacaktır” dedi.

GAZİANTEP’LİLERİN SURİYE’DE 15 FABRİKASI BULUNUYORDU HEPSİNİ YAKTILAR

Türkiye-Suriye dostuluğu döneminde Gaziantepli işadamları 2005 yılından itibaren 2011 yılına kadar Suriye’nin Halep bölgesinde 15 fabrika kurulduğunu ve bunların en büyüğünün de şu an  iflasına neden olan Akteks’te yaklaşık 500 Suriyeli’nin çalıştığı belirtilirken ve savaşın çıkması halinde bu 15 fabrikanın tamamıda hükümet güçleri tarafından yakıldı. Bu fabrikaların hepside çalışmaz hale geldi. Gaziantepli bir çok işadamıda Suriye’deki fabrikalarının yanmasından dolayı iflas ettikleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.