Gaziantep’te yangın seferberliği

Gaziantep’te yangın seferberliği
Antalya ile Muğla'daki orman yangınlarının bir an önce söndürülmesi ve yaraların sarılması için Türkiye seferber oldu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar, destek ve dayanışma çalışmaları başlattıklarını duyurdu.

Gaziantep Valiliği Antalya ve Muğla Valiliklerinin yardım kampanyasına destek verilmesini istedi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar ise,  destek ve dayanışma çalışması başlattıklarını duyurdu. 

VALİLİK DESTEK KAMPANYASI BAŞLATTI
Gaziantep Valiliği tarafından son bir haftada meydana gelen  orman yangınları nedeniyle başlatılan yardım kampanyalarına destek geldi. Son bir hafta içerisinde Antalya ve Muğla İllerinde  başlayan ve söndürme çalışmaları devam eden orman yangınlarından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ve sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda, Antalya ve Muğla Valilikleri tarafından yardım kampanyaları başlatıldı. Başlatılan yardım kampanyalarının ardından Gaziantep Valiliği de yangınlardan etkilenenlere destek olmak isteyen vatandaşlar için hesap numaralarını paylaştı.

DESTEK VE DAYANIŞMA ÇALIŞMASI
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar yaşanan orman yangınları nedeniyle yangından etkilenen yurttaşlara yönelik destek ve dayanışma çalışması başlattıklarını açıkladı. 

AĞAÇLANDIRMADA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Yangınların can ve mal kaybına neden olduğunu belirten Kocalar, “Ülkemizin orman varlığını tüketerek ortak geleceğimizi tehdit etmektedir. Özellikle Akdeniz iklim kuşağında bulunan yaklaşık 13 milyon hektar ormanlık alanımız büyük risk altında bulunmaktadır. Ülkemizde her yıl on binlerce hektar ormanlık alanımızın yok olmasına neden olan bu yangınların engellenmesi ve ormanlarımızın korunması, başta kamu otoritesi olmak üzere yurttaşlar olarak ortak sorumluluğumuzdur. Büyük orman yangını felaketlerinin önüne geçilmesi, yangınların yaratacağı doğal ve toplumsal yaraların sarılması için ormanlarımızı korumaya ve geliştirmeye yönelik “kamucu ormancılık politikaları” ivedilikle yaşama geçirilmelidir. TMMOB olarak yeniden ağaçlandırma çalışmalarına elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi. 

KOCALAR DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU
Kocalar, “Ayrıca, orman yangınlarından etkilenen yurttaşlarımıza yönelik TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak destek ve dayanışma çalışması başlattık. TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu ile koordine bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Üyelerimizi, yangından etkilenen yurttaşlarımıza yönelik destek ve dayanışmaya çağırıyoruz. İhtiyaçlar günlük olarak değişken olup, şu aşamada öncelikli ve acil ihtiyaç listesi; Yanmaz Eldiven, Yanmaz Çorap, Yanmaz Ayakkabı, İç Çamaşırı, El Feneri, Pil, Kafa lambası, El Jeneratörü, Powerbank, Yangın Tüpü, Mat, Yangın Söndürme Şaplağı, Hortum 150 m. Poliüretan Kaplı, 85 - 65 - 110'luk Turbo Lans şeklindedir. Destek ve dayanışmada bulunmak isteyen üyelerimiz, yardımlarını TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kuruluna gönderilmek üzere, TMMOB Gaziantep Şube ve Temsilciliklerine iletebilirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.