En İyi Gamer Olmak için İhtiyacınız Olanlar Neler?

En İyi Gamer Olmak için İhtiyacınız Olanlar Neler?
Gaming birçok kişinin en büyük hobisi olarak hayatımızı dolduruyor.

Video oyunların heyecanı, yarattığı yeni sosyalleşme imkanları gerçek dünyanın sıkıcı ikliminden bir süreliğine de olsa uzaklaşmamıza yardımcı oluyor. Siz de en iyi gamer olmak, oyunlarda galibiyete imza atmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

Oyunu Tanıyor musunuz?

Gamer olarak nam salacağınız, başarılı olacağınıza inandığınız bir oyun ve platform bulmalısınız. Birçok oyun, farklı kabiliyetleri sınıyor, geliştiriyor. Farklı oyunlar sunan birçok konsol bulunuyor. Kişilerin aynı anda birçok oyunda en iyi olması oldukça zor. Ancak doğru oyun seçimi ile bir oyunda başarıyı yakalayabilirsiniz. Örneğin PS5 oyunlarından birini seçerek araştırmaya geçebilirsiniz. Oyunları iyice araştırmalı ve detaylı incelemeden sonra performans için çabalamaya başlamalısınız. Oyun hakkında hazırlanan videoları, tartışmaların sürdüğü forumları, sosyal ağlardaki yorumları takip edebilirsiniz. Oyunun öne çıkan oyuncularının yayınlarından genel bilgi sahibi olabilir, zorluklar ve kolay olan yönler üzerine bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca alacağınız taktikler ve yönlendirmelerle ilerlemeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Teknik Yardımcılarınız Hazır mı?

Oyun sırasında size destek olacak teknik yardımcılarınızı kontrol etmelisiniz. Oyun konsolundan, oyun koltuğuna, oyuncu klavyesi ve mouseundan atmosfer için led ışıklara kadar ihtiyaç duyduğunuz tüm cihazları tedarik etmelisiniz. Sizin için konfor sağlayacak tüm yardımcıları edindikten sonra oyun özelinde çalışmalara geçebilirsiniz.

Strateji Geliştirmelisiniz

Oyun üzerinde pratik yaparken bir yol haritanız olmalı… Kendinizin eksik yönlerini, geliştirmeniz gereken kabiliyetlerinizi bilmeli ve buna göre bir strateji oluşturmalısınız. Bu yönlerinizi geliştirecek çalışmalar ve oyun deneyimlerinin yanında eksiliklerinizi telafi edecek güçlü taraflarınızı da parlatmalısınız. Eksiklerinizi gölgeleyecek, iyi yönlerinizle başarı getirecek planlamalar yapmalı ve kazansanız da kaybetseniz de stratejinizden ödün vermeden çalışmaya devam etmelisiniz. Elbette oyunlarda zor durumlar için bir B planını da hazır etmelisiniz. Böylece kendinizi çaresiz hissedeceğiniz durumlardan daha kolay kurtulabilirsiniz. Örneğin playstation 4 oyunu oynarken, oyunun akışını değiştirebilecek hamleleri önceden düşünerek planlamanıza dahil etmelisiniz.

Konsantrasyonunuzu Tam mı?

Oyunda başarının sırrı konsantrasyon. Eğer kendinizi yeterince dikkatli hissetmiyorsanız konsantre olana dek oyunda ilerlemeyi ummamalısınız. Tüm dikkatinizin oyunda olduğu, reflekslerinizi hızlı kullandığınız pratiklerde çok daha başarılı olduğunuzu görebilirsiniz. Eğer konsantre olmakta zorlanıyorsanız biraz dinlenmeyi tercih edebilirsiniz. Sizi demoralize edecek yenilgilerden ve hatalardansa pratik yapmamak bazen daha iyi olabiliyor.

Moralinizi Yüksek Tutun

Öğrenmeye açık olmak, oyun dünyasında çok önemli. Sizden daha iyi bir rakibinizin olmasını şanssızlık değil şans olarak görmeli ve onun her hamlesini dikkatle takip etmelisiniz. Her yenilgiyi bir gelişme fırsatı olarak görmeli ve bu bilinçle ilerlemelisiniz. Ayrıca oyun sırasında ne olursa olsun sakinliğinizi korumalısınız. Ani sevinç veya üzüntüler duygu durumunuzu çok hızlı değiştireceğinden doğru karar almayı engelleyebiliyor. Motivasyonunuzu anlık gelişmelere bağlamamalı ve süreç içindeki ilerleyişinizi motivasyon kaynağı olarak görmelisiniz. Benzer bir şekilde eğer rakibiniz sizden zayıfsa bununla gururlanmamalı, onu küçük görmek yerine ondan da öğreneceğiniz bir şeyler olabileceğini düşünmelisiniz.

Bir oyunda ve konsolda ilerledikten sonra diğer platformlardaki oyunları da deneyerek öğrenme yolculuğunu sürdürmelisiniz. Mesela Nintendo Switch gibi platformları deneyebilir ve kendinizi yeni oyunlarda sınayabilirsiniz. Gaming alanının sürekli geliştiğini ve kendi kahramanlarını yarattığını, her geçen gün yeni bir rakibin ortaya çıktığını unutmamalı sürekli kendinizi geliştirmek için araştırmaya devam etmelisiniz. Gaming serüveninizde size başarılar diliyoruz. Hem bireysel mücadelelerde hem de takım oyunlarında başarılı sonuçlar almak için önerilerimize kulak verebilirsiniz. Neden en iyi gamer siz olmayasınız? Belki de ilerleyen zamanlarda başarılarınızı videolar çekerek görünür kılabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.