Son Dakika Haber: İşte Detaylar...Gaziantep'te 5 Katlı Bina çöktü!Faciadan Dönüldü

"Gaziantep'te, inşaat çalışmaları yeni tamamlanan bir bina sabah erken saatlerde büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken binanın yeni tamamlandığı ve içerisinde kimsenin bulunmadığı öğrenilirken, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. "

Olay, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Çağdaş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen ilgilere göre yapımı yeni tamamlanmış 5 katlı bir bina gece saatlerinde çöktü. 5 katlı bina bir anda tuzla buz olurken yıkılan bina çökme esnasında yan tarafındaki 2 apartmana ağır hasar verdi. Mahalle sakinleri binanın çökme anında çıkan sesle bir anda uykudan uyanırken çöken bina mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Çöken binanın sokağına park edilen 3 otomobilde çöken binanın enkazının altında kaldı. 
Binanın neden çöktüğü bilinmezken, içerisinde kimsenin bulunmaması nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Çöken binaya daire sahiplerinin ise önümüzdeki günlerde taşınmayı planladığı ortaya çıktı.

“Ben uçak düştüğünü zannettim”

Çöken binanın zarar verdiği apartmanda oturan Uğur Budak, çökmenin sabah 04.30 sıralarında yaşandığını söyledi. Uykudayken bomba sesiyle uyandıklarını aktaran Budak, “Ben bomba patladığını yada uçak düştüğünü zannettim. Hemen çoluk çocuğu alıp kendimizi dışarı attık. Dışarı çıktığımızda gördüğüm ki 5 katlı bina bizim binanın üzerine doğru çökmüş. Yapanlar bir firma falan değil yapsatçılar yapmıştı. İnşaatta bir tane bile demir yok. Enkazın altında 3-5 tane araba kaldı. Yan komşunun evi büyük hasar gördü. Beni de uyuduğum duvara yakın olan kalorifer peteği kordu. Biz defalarca şikayet ettik. Gelip kontrol edin dedik ama kimse gelmedi. Şuanda yapan kişi nerede bilmiyoruz? 5 saat geçti hala bir yetkili olay yerine gelmedi. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Yetkililer gelip bize yardım etsin. Bizim zararımızı karşılasınlar. Şuanda evimde oturamıyorum. Sokakta yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Çok şükür yaralanan olmadı”

Sabah ezanın büyük bir gümbürtüyle uyandıklarını ifade eden Emine Kıllıoğlu ise çökmeden sonra mahallenin toz bulutuyla kaplandığını belirtti. Önce bomba patladığını zannettiğini paylaşan Kıllıoğlu, “Sonra dışarıdan insanların sesini duydum. Apartmanın yıkıldığını gördüm. Bizi evimizin içerisinden çıkardılar. Damda da oğlum uyuyordu. Onu da itfaiye indirdi. Biz bu binayla ilgili defalarca şikayette bulunmuştuk.  Hiçbir dönüş yapılmadı. Evimize giremiyoruz.  Çok şükür yaralanan olmadı. Buna bir çözüm bulunması lazım biz çok mağduruz” dedi.

“Apartman boştu, evleri satıyordu”


Binanın yıkılış anını canlı izlediğini söyleyen Yaşar Kır’da ,  “Abdest almaya kalkmıştım. Büyük bir gümbürtü oldu. Direkt bizim eve doğru yıkıldı. Bizim binada da baya zarar var. 3 garaj ile 2 katta zarar var. Kolonlar hasar gördü. Bizim binada riskli şuan. Yetkililer bizimle ilgilensin. 5 saattir kimse gelmedi. Biz zararımızın giderilmesini istiyoruz. Araçlarda enkazın altında. Apartman boştu. Evleri satıyorlardı. Bu binayı kaçak yapı olarak belediyeye defalarca şikayet ettik. Benim 2 çocuğum ölümden döndüler. 5 katlı ev yıkılmış ama hiç demir yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.