Özel haber...Gaziantep Tayyar, Konukoğlu ve Yıldırım’ı Konuşuyor

Özel haber...Gaziantep Tayyar, Konukoğlu ve Yıldırım’ı Konuşuyor
Son günlerde göçmen tartışmaları tüm kamuoyunda konuşulmaya başlanırken Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım'ın Suriyeliler açıklamasını bütün Gaziantep konuşuyor...

Son günlerde göçmen tartışmaları tüm kamuoyunda konuşulmaya başlanırken Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “ Gaziantep’in sanayisi Suriyelilerle dönmüyor, onların bize hiçbir katkısı yok. Gaziantep, Suriyesiz de sanayisi geçmişte olduğu gibi büyümeye devam ediyor. Gaziantep’te çalışan Suriyeli sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. Gaziantep her zaman kurtuluşunu ve kendi göbeğini kendi kesmiştir” dedikleri ileri sürüldü.

ŞAMİL TAYYAR : 3 BİN SURİYELİ ÇALIŞIYOR


Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şami Tayyar, Gaziantep’te 3 bin Suriyelinin çalıştığını ve tekrar ülkelerine dönmeleri halinde Gaziantep sanayisinin bir çökme yaşamayacağını vurguladı. Ve Twitter’den yayınladığı mesaj şöyle; “Mazlumların yanında durmak; insani, vicdani ve ahlaki sorumluluktur.Bu meşru zemini kaybedip ‘çökeriz, biteriz’ gibi sunarsak, hem bu ülkeye hem AK Parti’nin 19 yıllık birikimine haksızlık etmiş oluruz. Akl-ı selime, makuliyete ihtiyaç var. Gaziantep Organize’de 1.140 fabrika var, 230 bin kişi çalışıyor.12 küçük işletme sahibi Suriyeli, 3 bin civarında Suriyeli çalışıyor.8 milyar doları aşan ihracatıyla Gaziantep 5.sırada.Elbette insanlığımızdan utanacağımız işler yapmayalım ama ‘çökeriz’ tezi de doğru değil. Türkiye ‘atalım, kovalım’ efelenmesiyle ‘çökeriz, biteriz’ yanılsaması arasına sıkıştırılamaz, fazla vergi gibi saçmalıklara mahkum edilemez.Ülke menfaati ve insanlık yararına, kırmadan, dökmeden, kutuplaşmaya yol açmadan makul çözüme ihtiyaç var, herkes katkı sunmalıdır.”

KONUKOĞLU : GAZİANTEP SANAYİSİNİN SURİYELİLERLE İLGİLİ YOK

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ekonomiyi Suriyeliler ayakta tutuyor sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konukoğlu yaptığı açıklamada “Gaziantep Suriyelilere dayalı olarak Gaziantep olmadı ki.Tabii ki bir Suriyeli iş gücü var.Ama şu bir gerçek ki Suriyeliler olmasa,bu sefer doğudan göç gelirdi.Değişen bir şey olmazdı.Suriyeli göçmenler çok büyük oranda küçük esnaf KOBİ seviesindeki işletmelerde çalıştırılıyor. Göçmenlerin herhangi bir seçeneği olmadığı için ucuz iş bölümlerini bu insanlar istila etti.Ama belirli fabrikalarda o kadar Suriyeli çalışmıyor.Genelde küçük esnafta çalışıyorlar.”dedi.

YILDIRIM’DAN GAZİANTEP SANAYİSİ SURİYELİLERE DAYANMIYOR


Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “Gaziantep sanayisi, Suriyeliler olmazsa çöker” sözüne büyük tepki göstererek, “Gaziantep sanayisi 30 yıldan buyana sürekli tırmanışta. Suriyelilerin Gaziantep’e geleli 10 yıl olmuş. Çoğunun da çalışma izinleri yok. Gaziantep’te hiçbir fabrika çalışma izinleri olmayan Suriyelileri çalıştırmaz. Bizim büyümemizin Suriyelilerle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.