Dünyanın en güçlü gelgit türbini Orkney elektrik üretmeye başladı!

Dünyanın en güçlü gelgit türbini Orkney elektrik üretmeye başladı!
Üreticileri tarafından dünyanın en güçlüsü olarak gösterilen gelgit türbini elektrik üretmeye başladı. İskoçya’daki Dundee Limanı’ndan 680 metrik ton ağırlığındaki bu türbin için deniz enerji sektöründe önemli bir gelişme olarak gösterildiğini söylemek mümkün.

Üreticilerinin dünyanın en güçlüsü olduğunu söylediği gelgitle çalışan bir türbin, Orkney'deki şebeke üzerinden elektrik üretmeye başladı. Orbital O2’nin önümüzdeki 15 yıl boyunca iki bin evin yıllık elektrik ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

Mayıs ayında yola çıkan 680 tonluk türbin şimdi bir denizaltı kablosunun 2MW açık deniz ünitesini yerel kara elektrik şebekesine bağladığı Fall of Warness'a demir atmış durumda. Orbital Marine Power, yüksek debide akan sulardan güç alacak ilk ticari türbininin "önemli bir kilometre taşı" olduğunu söyledi.

Dünyanın en güçlü gelgit türbini Orkney elektrik üretmeye başladı!

Elektrik enerjisi üretmek için geliştirilen bu türbin aynı zamanda hidrojen üretmek için karadaki bir elektrolizöre de güç sağlıyor. Türbinin üst yapısı, geçen gelgit akışından enerji çeken alt kısımlara bağlı olarak rotorlarla su yüzeyinde yüzebiliyor. Özel bir sistemi bulunan bu türbinin bağlama zinciri 50'den fazla çift katlı otobüsü kaldırabilecek güce sahip. Elektrik, türbinden dinamik bir kablo aracılığıyla deniz tabanına ve ardından statik bir kablo aracılığıyla karadaki elektrik şebekesine aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.