Kepenk Tamirinde Öncü Firma, 7/24 Kepenk Tamiri

Kepenk Tamirinde Öncü Firma, 7/24 Kepenk Tamiri

Kepenk tamiri pek çok açıdan gerekli olabilir. Kepenkler arızaya açık bir sistem değildir. Ancak, kontrol paneli engellendiğinden deklanşörü hareket ettirmek zor olabilir. Ancak kepenk tamamen kilitlenip durduğunda motoru çalıştırır ve durdurmazsanız, motor ve diğer hareketli parçalar zarar görür. Bu nedenle, sıkışan kepenk derhal durmalıdır. Aynı zamanda, deklanşörün elektronik bileşenlerinin motoru, alıcı kartı, kontrolör vb. parçaları su ile temastan korumak gerekir. Aksi takdirde, işlevleri başarısız olacaklardır. Bunun yanı sıra kepenklerin bakımını ve onarımını yaparak kepenk ömrünü uzatabilirsiniz. Kepenkler düzenli olarak su ile yıkanmalı ancak elektronik aksamların suya maruz kalmamasına özen gösterilmelidir. Çünkü zamanla, kepenkler arasındaki toz bulutlu ve gürültülü hale gelir. Bu nedenle gres kullanmayınız. Bunun nedeni yağların zamanla tozlaşmasıdır.

Kepenk Arızası

Kepenk servisi kimi durumlarda çok gereklidir. Kepenk performansı, onu nasıl kullandığınıza bağlıdır. Otomatik kepenler, motorun aşırı ısınmasını önleyen bir ısıtma sistemi ile donatılmıştır. Motor ısıtma sistemi motoru durdurur ve motor soğuyana kadar çalışmaz. Motor çalışmazsa, yaklaşık bir saat beklemeniz ve tekrar denemeniz gerekecektir. Bu sorun genellikle bir elektrik kesintisi sırasında ortaya çıkar. Ani şarj akımları motoru yakabilir. Sorunun bir başka nedeni de motorun aşırı ısınmasıdır. Bu durumda ısıtma sistemi üretim sırasında açılmayacak ve ağır işlerden dolayı yanacaktır. Hatalı bir kurulum, gevşek kablolama veya hatalı kablolama nedeniyle motora zarar verebilir. Son olasılık, kepengin süresinin bitmesidir. Optimum koşullar altında bir kepenk motorunun ortalama ömrü 7 ile 10 yıl arasındadır. Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız, kepenk tamiri yapan bir firma ile görüşmeniz gerekir.

Kepenk Servisi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kepenkler yaygın olarak kullanılmaktadır. Otomatik kepenk sistemleri, manuel olarak çalıştırılamayan bir sistem içerir. Eski zamanlarda kepenkler, teknoloji genellikle metal, demir veya ahşaptan yapılırdı. Ancak yeni otomatik kepenk sistemi ile bazı sorunlar çözülmüştür. Otomatik kepenk sistemleri, bir düğme veya uzaktan kumanda ile çalıştırılabilir. Elektrik sistemini kontrol etmek için tek yapmanız gereken bir kumandaya sahip olmaktır. Aynı zamanda uzaktan kumandanın fonksiyonlu bir versiyonu da vardır. Ancak bu sistemler bozulursa kepenk tamiri hizmeti veren bir firmadan yardım almanız gerekir.

Kepenk Bakımı

Kepenk bakımı süreci, çeşitli bakım, onarım, denetim ve benzeri faaliyetleri içeren bir süreç olarak tanımlanır. Bu, özellikle otomatik kepenk sisteminde bir sorun varsa (gürültü, elektrik sorunları, açılma ve kapanma vb.) ortaya çıkar. Bu konudaki en önemli kriter, kepenk kapanmadan önce nesnelerin (şişe, evcil hayvan, cam, taş, bitki vb.) kepengin altında olmamasıdır. Bunun yanı sıra tozlu bir ortamda kepenk sistemlerini en az ayda bir kez nemli bir bezle silmek önemlidir. Aynı zamanda kepenk tamiri hizmeti sağlayan firmalardan yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.