11 yıl sonra gelen Kosgeb adaleti

11 yıl sonra gelen Kosgeb adaleti
KOSGEB 3 MİLYON TL ÖDEYECEĞİNE, KASASINDAN 10 MİLYON TL ÇIKIYOR

Gaziantep’te 2011 yılında yaklaşık 400 esnaf Kosgeb’ten destekleme almak için başvuruda bulundukları ve bunların çoğunun Kosgeb’in eski müdürü Gökhan Doğan ile Zonguldak Cezaevinde FETÖ’den tutuklu bulunan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker tarafından “Esnaflara kumpas kurularak” haklarında soruşturma açtırdılar. Ve daha sonra 400 firmayla ilgili “Nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtekarlık, kamu malını dolandırmak” gibi suçlardan haklarında işlem yapılarak İstanbul’un büyük mükelleflerinden vergi müfettişleri, bilişim suçlarından polisler ve Cumhuriyet savcılığı ortak gerçekleştirdikleri operasyon sonunda haklarında dava açtılar.

İŞADAMLARI AĞIR CEZADA YARGILANDI
Gaziantep’in bir çok tanınmış sanayici ve işadamları Kosgeb’ten aldıkları ve başvuru yaptıkları desteklerle ilgili yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Gaziantep Ağır Ceza mahkemelerinde 7 yıl süren davalar sonrasında berat ederken ve yargıtayda da 4 yıl sürmesiyle 365 esnafın tamamı yargıtayda beratı
onaylayarak haklı olduklarını ispatladılar.

KOSGEB’TE FETÖ İDDALARI
Gaziantep firmalarına büyük bir operasyon yapan Kosgeb başkanı Mustafa Kaplan ve Gaziantep Kosgeb il müdürü Gökhan Doğan’ın Fetöcü olduklarını ve bundan da yargılandıkları öğrenilirken, Gaziantep’te 365 firmaya Gaziantep Cumhuriyet eski başsavcısı Mustafa Peker’le birlikte Kosgeb’ten destek alanlara ayrı ayrı inceleme yaptırdılar. Adeta Gaziantep firmaları üzerinde dolandırıcılık muamelesi yaparak işlem yaptıkları ifade edildi.

DAĞITILAN PARA 3 MİLYON TL, KONUŞULAN YALANDA 15 MİLYON TL
Gaziantep’te 365 firmaya toplam Kosgeb’in ödediği desteklemenin tamamını ödeseydi 3 milyon TL’ye yakın para ödeyeceği belirtilirken kamuoyunda yalan ve dolan iftiralarda ise bu paranın 15 milyon TL dağıtıldığı iddia edilmişti. Ancak, vergi müfettişlerinin tespitine göre Kosgeb’ten destek alan ve alınmayan tüm paraların tamamı halen Kosgeb’in kasasında bulunduğu öğrenildi.

11 YIL SÜREN ADALET MÜCADELESİ YERİNİ BULDU
Gaziantep’teki firmalara adeta terör estiren Fetöcü vergi müfettişleri, bilişim polisleri ve Gaziantep Cumhuriyet eski başsavcısı Mustafa Peker’in yalan ve dolan iddialarıya 365 firma 11 yıl sonunda tamamı hem ağır ceza mahkemelerinden hemde yargıtaydan cezalarda suçsuz oldukları ortaya çıktığı kaydedildi.

DEVLETİN AVUKATLARA VE DENETİMÇİLERE ÖDEYECEĞİ PARA 5 MİLYON TL
Gaziantep’te 2011 yılında başlayan yaklaşık 400 firmanın yargılandığı Kosgeb davasında şirketlerin yanı sıra kişilerle birlikte bin 100 avukatın görev yaptığı ve Kosgeb’in davayı kaybettiği için her avukat başına 2 bin 500 TL ödeyeceğinden dolayı yaklaşık 3 milyon TL avukat parası ve bunun yanısıra da denetimlerde 5 yıldızlı otellerde kalan vergi müfettişleri ve diğer görevlilere de harcadıkları toplam paranın da o dönem 500 bin TL olduğu öğrenildi. Böylece; Gaziantep’te 11 yıllık dava sonrasında Kosgeb’in bu davadan zararı 10 milyon TL’ye ulaştığı bildirildi.

TUNCAY YILDIRIM’A KOSGEB ALKIŞI
Gaziantep Ticaret Odası’nın çalışkan ve başarılı başkanı Tuncay Yıldırım, Kosgeb mağdurlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde Kosgeb başkanı Hasan Basri Kurt’la görüşme yaptıklarını ve görüşme sonrasında Kosgeb mağdurlarının tüm alacaklarının ödeneceği yönünde anlaştıklarını belirterek, “10 yıldır KOSGEB desteklerinden faydalanamayan firmaların sistemlerinin yeniden aktif hale getirilmesi ve hak sahiplerine alacaklarının ödenmesi konusunda KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile görüşme yaptık. Yapmış olduğumuz görüşmede sürecin takip edildiğini kısa sürede sonuçlanacağını öğrendik. 2011 yılında KOSGEB tarafından KOBİ’lere verilen desteklerde yaşanan sıkıntılardan ötürü 10 yıldır devam eden yargı süreci sona ermiş ve firmalarımız aklanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.