Son Dakika: Bakan Koca Güncel Vaka Sayısını Açıkladı!Gaziantep'te vakalarda yükseliş Korkusu!

Son Dakika: Bakan Koca Güncel Vaka Sayısını Açıkladı!Gaziantep'te vakalarda yükseliş Korkusu!
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 23 Temmuz 2021 Cuma gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 60 kişi hayatını kaybetti. Türkiye genelinde vaka sayılarının 10 binlere dayanması üzerine tekrar Gaziantep’in de 2021’in Nisan ayındaki yüksek vakaya dönme korkusunu yaşıyor.Günlük vaka sayısı ise 11 bini geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir" dedi.

Türkiye genelinde vaka sayılarının 10 binlere dayanması üzerine tekrar Gaziantep’in de 2021’in Nisan ayındaki yüksek vakaya dönme korkusunu yaşarken Gaziantep valisi Davut Gül, sürekli uyararak vatandaşların dikkatli olmasını ve rehavete kapılmamasını istemesine rağmen vakalarında her hafta artması dikkat çektiği ileri sürüldü.

GAZİANTEP’TE AŞI SIRASI GELDİ, % 5’İ OLMADI

Gaziantep’te aşılama oranı 1. ve 2. doz ortamalaması % 60’lara ulaşırken halen Gaziantep’te % 40’ın aşılanmadığını ve yaklaşık % 5 nüfusunda aşıları gelmesine rağmen aşı olmadıkları ve hastalığıda tetikleyen nedenler arasında bulunduğu belirtildi.

SURİYELİLER AŞI OLUYOR MU?

Gaziantep’te yaklaşık kayıtlı ve kayıtsız 1 milyon Suriyeli bulunduğunu ve bunların aşı çalışmalarının yapıldığını ve ancak sayının 20 bini bulmaması ve hastalığı tetikleyici nedenlerden birinin de Suriyeliler olduğu ileri sürüldü.

BAKAN KOCA’DAN UYARI

Güncel tabloyu sosyal medya hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 63.08, ikinci doz ortalaması yüzde 34.86, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 64 milyon 487 bin 841 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir.

En düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır.

Son Dakika: Bakan Koca Güncel Vaka Sayısını Açıkladı!Gaziantep'te vakalarda yükseliş Korkusu!

DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 22 Temmuz verilerine göre, 214 bin 196 test yapılmıştı. Dün, 9 bin 586 vaka tespit edilirken, 52 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bin 93 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Son Dakika: Bakan Koca Güncel Vaka Sayısını Açıkladı!Gaziantep'te vakalarda yükseliş Korkusu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.