Gaziantep'te Bayram Öncesi Eczacılar Mağdur Oldu!

Gaziantep'te Bayram Öncesi Eczacılar Mağdur Oldu!
9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi son mesai günü olan 16 Temmuz Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nun mesai saatleri içerisinde eczane yapması gereken ödemeleri, mesai saatleri içerisinde tamamlamaması eczacıları mağdur etti.

Yaşanan mağduriyet sonrası Gaziantep Eczacılar Odası’nda yapılan açıklama ile duruma tepki gösterildi. 18 Temmuz, 2021, Pazar 20:00 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 16 Temmuz Cuma günü SGK’nın eczanelere mesai saatleri içerisinde ödemeleri tamamlamaması eczacıları mağdur etti. Gaziantep Eczacılar Odası’nda yapılan açıklamada, “SGK ödemeleri yıllardır eczane finansının hatta sektörünün sürdürülebilirliği için temel kaynaktır. Eczane ekonomilerindeki son yıllarda dayanılmaz noktaya gelen daralma, eczane gelirlerinin sürekli gerilemesi ve giderlerin artması eczaneleri yaşam savaşı verir noktaya getirmiştir.

 “MESLEKTAŞLARIMIZ MAĞDUR OLDU”

Hal böyle iken son aylarda birkaç saat gecikerek de olsa mesai saatleri içinde yapılan SGK ödemesinin geçtiğimiz hafta mesai saatleri içerisinde tamamlanmaması birçok meslektaşımızı mağdur etmiş, dağıtım kanallarına verilen çekler ödenememiştir. Meslektaşlarımız haksız yere banka sicil kayıtlarının bozulması durumuyla karşı karşıyadır. Eczacı bu durumu ve bu stresi hak etmemektedir. Bu nedenle, SGK’yı protokole uygun şekilde ödemeleri yapmaya, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyetini de yaşanan bu durum nedenyile meslektaşlarımızın zarar görmesini engellemek ve bundan sonraki ödemelerde benzer sorun yaşanmasının önüne geçmek için sorumluluk almaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.