Gaziantep'te aşı olmuyor, kurallara uymuyoruz.

Gaziantep'te aşı olmuyor, kurallara uymuyoruz.
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gazianfeplilerin aşı olmadığını ve kurallara uyulmadığını hatırlatarak böyle giderse son baharda zor günlerin bizleri beklediğini kaydetti.

Aşılamanın Gaziantep'te düşük olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
"Aşılama oranımız yüzde 56 civarında.Maalesef hem aşı oranımız düşük hem de tedbirlere riayet etmeden sosyal hayat tüm canlılığıyla devam ediyor.
Vaka sayılarımız yükseliş eğiliminde!Böyle devam edersek zorlu bir sonbahar bizi bekliyor. Lütfen tedbirlerimizi gözden geçirelim…"dedi.

Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu’da aşılama oranı  düşük

Türkiye genelinde koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ederken, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu illerinde aşılama oranı diğer bölgelere ve illere göre düşük olmasının nedeni merak ediliyor.
Gaziantep'te de aşılamanın düşük olduğunun altını çizen uzmanlar bu bölgelerde AVM'ler, parklar v.b. gibi bölgelere aşı standı kurarak bu sayıyı arttırma yönünde çalışmalar yapıyor.
Sağlıkçılar bu durumun ortaya atılan "Koronavirüs kısırlık yapıyor" dedikodusundan kaynaklandığını belirtiyor. Öte yandan farklı dillerde afiş hazırlanmasının da insanlara ulaşabilme adına etkili olacağını düşünüyorlar.
Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama süreci devam ederken, aşılama oranlarında bölgeler arasında oluşan fark dikkat çekici. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da aşılama oranlarının, diğer bölgelere ve Türkiye ortalamasına göre çok düşük olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.