TFF'den kulüplere şamar: 'Yabancı serbest kaldı, borcunuz yüzde 330 arttı'

TFF'den kulüplere şamar: 'Yabancı serbest kaldı, borcunuz yüzde 330 arttı'
TFF, yabancı futbolcu kuralıyla ilgili itirazda bulunan kulüpler hakkında bazı mali detayları açıkladı ve kulüplerin borcunun arttığına dikkat çekildi.

Yabancı sayısı, yayın parası ödemeleri başta olmak üzere bir takım sorunlarının çözülmemesi halinde Süper Lig'in ilk haftası boykot yapma tehdidinde bulunan kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) cevap geldi. TFF'nin cevabında yer alan bazı ekonomik bilgiler çok çarpıcı.

TFF'den kulüplere şamar: 'Yabancı serbest kaldı, borcunuz yüzde 330 arttı'

Yabancı arttı borç da yüzde 330 arttı
14 yabancıya getirilen sınırlamayı savunan TFF, özellikle dört büyüklerin yabancı sınırlamasının olmadığı dönemde borcunun yüzde 330 artığını açıkladı.
TFF açıklamasında, "Yabancı sınırlamasının olmadığı dönemde, yabancı para cinsinden oyuncu maliyetleri kulüp bilançolarını olumsuz etkilemiş; halka açık 4 büyük kulübün finansal borcu, 2014-15 yılı sonunda 1.7 milyar lirayken, yüzde 330 artarak 2020-21 sezonunda 7.3 milyar liraya ulaşmıştır" dedi.

Yabancıya 2 milyar 733 milyon ödendi
TFF, geçen sezon Süper Lig'de toplam 356 yabancı oyuncuya da tama 268 Milyon Euro ödendiğini belirtti. Bugünkü kurlardan hesaplandığında geçen sezon kulüplerin yabancı futbolculara ödediği paranın TL karşılığı tam 2 milyar 723 milyon lira!

TFF'den kulüplere şamar: 'Yabancı serbest kaldı, borcunuz yüzde 330 arttı'

Davalar 2 kat arttı, maliyet 50 milyon Euro'ya çıktı
TFF, kulüplerin yabancı sınırlaması öncesine göre daha çok davalık olduklarının da altını çizdi. TFF yönetimi bu konuda da şu bilgiyi verdi: "Yabancı sınırlaması öncesi 106 adet olan FIFA nezdinde açılan itilaf dosyaları, iki katına çıkarak 207 adet olmuş ve tutar Euro bazında yüzde 270 artarak 18 milyon Euro’dan 50 milyon Euro’ya ulaşmış; Türk Lirası karşılıkları yüzde 722 artmıştır."

28 Temmuz'da ibra kozu
Kulüpler Birliği'nin TFF'nin bu açıklamalarından sonra nasıl bir cevap vereceği ve boykot kararı alıp almayacağı merak konusu oldu. 28 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek TFF Olağan Mali Genel Kurulu, çok daha önemli bir hal aldı. Kulüplerle TFF arasında ihtilaf devam ederse, Nihat Özdemir yönetiminin ibra edilip edilmemesi de gündeme gelebilir.

Yeni yabancı kuralı
Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek.

Transfer dönemi ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
17 Haziran'da başlayacak 1. transfer ve tescil dönemi 8 Eylül'de bitecek. 2. transfer ve tescil dönemi ise 12 Ocak 2022-8 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.