İran-Irak ve Gaziantep üçgeninde metamfetamin korkusu

İran-Irak ve Gaziantep üçgeninde metamfetamin korkusu
GAZİANTEP’TE “MET” GENÇLERİ ÖLDÜRÜYOR

Gaziantep’e atanan yeni Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuş, yeni görevine başlarken şehrin en büyük sorunlarından birisi uyuşturucu kullanımında Türkiye’nin 5 ilinden biri olduğu, bu nedenle uyuşturucu ile mücadelede ne yapacağı şimdiden merak konusu oldu.

Gaziantep’e atanan yeni Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuş, yeni görevine başlarken şehrin en büyük sorunlarından birisi uyuşturucu kullanımında Türkiye’nin 5 ilinden biri olduğu, bu nedenle uyuşturucu ile mücadelede ne yapacağı şimdiden merak konusu oldu. Gaziantep’te en çok İran’dan gelen ve Irak’tan geçerek Gaziantep’e ulaşan metamfetamin madde bağımlılarının çok fazla olduğunu Gaziantep’in zengin kesimlerindeki gençlere satıldığı ileri sürüldü.

METAMFETAMİN NEDİR?
Metamfetamin, halk arasında kristal, ateş buz, met gibi isimlerle de bilinen metamfetamin, kuvvetli bağımlılık yapıcı etkisi olan renksiz ve kokusuz bir maddedir. Kimyasal yapıları amfetaminlere benzese de merkezi sinir sisteminde daha güçlü etkilere sahip bir stimülandır. Burundan çekilebilir, ağız yoluyla alınabilir ve damar yoluyla kullanılabilir. Metamfetaminin kısa/uzun süreli kullanımı dolaşım, solunum, nörolojik sorunlarla birlikte anksiyete, saldırganlık ve depresyon gibi birçok ruh sağlığı sorununa neden olduğu belirtildi.

HANGİ İLLER ÖN SIRADA?
İran’dan Türkiye’ye giriş yapan metamfetaminin en çok Bursa, İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep’te kullanma oranlarının yüksek olduğu ve gençlerin “met” adıyla lanse ettikleri öğrenildi. Gaziantep’te de metamfetamin satışlarının bonzaiyi geçerek ön sıralara yerleştiği öne sürüldü.

TORBACILIK YOLUYLA SATILIYOR
Gaziantep’te ve diğer illerde özel yetiştirilmiş kurye motosikletçilerden oluşan ekipler genellikle zengin ve lüks yaşayan semtlerin cafelerinde ve gençlerin yoğun olduğu her yerde satış yaptıkları ifade edildi.

GAZİANTEP AMATEM’DE YER YOK
Metamfetamin satışlarının yoğun bir şekilde yapıldığı ve uyuşturucuda da ön sıralarda bulunan Gaziantep’te Amatem merkezinde günlük başvurunun çok yüksek olduğu ve bu nedenle yer bulmada sıkıntı yaşandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.