Konukoğlu'ndan Millet Kütüphanesi

Konukoğlu'ndan Millet Kütüphanesi
Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Birleşim Toplantısında Gaziantep Valiliği binası yakınında bulunan otopark alanına inşa edilecek olan Millet Kütüphanesi gündeme geldi.

Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Millet Kütüphanesi’nin Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacağını ve Kültür ve Turizm Bakanı ve Tarım ve Orman Bakanın ziyareti sırasında bir protokol yapılmasının planlandığını kaydetti. 12 Temmuz, 2021, Pazartesi 16:55   Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 49 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Valilik Binası yanında bulunan otopark alanına inşa edilecek olan Millet Kütüphanesi gündeme geldi.


MİLLET KÜTÜPHANESİ İÇİN PROTOKOL YAPILACAK

Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Malumunuz olduğu üzere kentimize yeni bir Millet Bahçesi kazandırılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Valilik Binasının taşınması ve yıkılmasının ardından Millet Bahçesi ile mevcut alan birleştirilmiş olacak.  Bu alanın yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan kısmına ise Ankara’daki Millet Kütüphanesinin benzeri olacak olan Gaziantep’in en büyük Millet Kütüphanesi yapılacak. Millet Kütüphanesi’nin yapımı için Abdulkadir Konukoğlu, sponsor olacak. Yarın, kentimizi ziyaret etmesi beklenen Kültür ve Turizm Bakanı ve Tarım ve Orman Bakanı huzurunda bir protokol yapılması düşünülüyor. Yapımı hayırsever tarafından, içerisindeki tefrişat ve işletilmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusu planlanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.