Sedat Peker’in gündeme getirdiği Gaziantepli işadamı kim?

Sedat Peker’in gündeme getirdiği Gaziantepli işadamı kim?
Türkiye Gaziantepli işadamını konuşuyor

Sedat Peker son günlerde sürekli tvitler atarak gündem yaratmaya çalışırken, Türkiye’nin en büyük inşaat firmalarından biri olan ve Esenyurt’ta yaptığı konutlarla ün yapan aslen Gaziantepli olan Özyurtlar Holding’in sahibi Tamer Özyurt’un adını gündeme Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, köşesine taşırken Gaziantep’ten İstanbul’a genç yaşta gittiği ve burada da nalburiye dükkanı açtığını belirterek, “22 yaşında İstanbul’un Esenyurt ilçesinde nalburiye dükkanı açtı, 25 metre karelik bir iş yerimdi. Daha sonrada inşaat sektörüne girdi. Kısa süre içerisinde Esenyurt’un en büyük mütahitlerinden biri oldu. Şu anda da Özyurtlar Holding Türkiye genelinde de bir çok inşaatlarda damgası bulunuyor” diye yazdığı belirtildi.

ASLEN GAZİANTEPLİ


1968 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğan Tamer Özyurt, Beyazıt İlkokulu’ndan sonra Bakırköy Ortaokulu’na devam etti, daha sonra da Bakırköy Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra 12 yaşında Tahtakale’de ticarete atılarak Esenyurt’ta ilk nalburiye dükkanını da 22 yaşında açtı.
Özyurtlar Şirketler Grubu'nun temellleri, 1990 yılında Esenyurt'ta yapı malzemeleri satışı yapan Yapımarket sektöründe belli bir büyüklüğe ulaştığını düşünen Özyurtlar Şirketler Grubu'nun kurucusu Tamer Özyurt, 2005 yılında inşaat sektörüne adım atarak konut ve işyeri yapımına başladı.
Yapı malzemeleri alanında faaliyet göstermenin tecrübesi ile güçlü adımlar atan firma, Bahçeşehir - Boğazköy hattında Tasarımcılar Sitesi, Esenyurt'ta Tasarımcılar İş Merkezi, üç etaptan oluşan Gardencity projesi ve Esenkent - Bahçeşehir arasındaki Ntepe Bulvarı'nda yer alan Ntepe Evleri ile inşaat sektöründeki yerini sağlamlaştırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.