Gaziantep Valisi Davut Gül : Silah Sıkmak Ezikliktir

Gaziantep Valisi Davut Gül : Silah Sıkmak Ezikliktir
Gaziantep’te en güzel kıyafetlerini giyip düğüne giden 12 yaşındaki Elif, gelinin babası tarafından sıkılan silahtan çıkan kurşunların kurbanı oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Elif, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, düğün gibi organizasyonlarda  silahla gösteriş yapmanın ve havai fişek atmanın yasak olduğunu belirterek, silah sıkmanın eziklik oldğunu söyledi. Gül ‘’silah sıkanlara ve havai fişek atanlara  yasal yaptırımların dışında 48.750 TL para cezası uygulanmaktadır.’’ dedi.

Gaziantep’te komşusunun evinden gelinin çıkarılma anını izleyen 12 yaşındaki çocuk, gelinin babasının ruhsatsız tabanca ile sıktığı kurşunlara hedef oldu.Ağır yaralanan küçük kız hastanede yaşam savaşını kaybederken Gaziantep Valisi Davut Gül’de  düğün gibi organizasyonlarda silahla gösteriş yapmamın eziklik olduğunu söyledi.

48.750 TL PARA CEZASI

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuyla ilgili olarak twitter hesabından yaptığı açıklamada, silah sıkmanın eziklik olduğunu söyledi. Gül ‘’Gaziantep’te havaya kurşun sıkan, havai fişek vb. patlayıcıları kullananlara mevcut yaptırımların haricinde 48.750 TL para cezası uygulanacaktır. Düğün vb. organizasyonlarda silahla gösteriş yapmak ezikliktir.Lütfen kurallara uymayanları güvenlik güçlerine bildirelim’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.