Özel Haber: Sermet Atay'ı Ne Kızdırdı? Gaziantep’in sorunlarına “Atay neşteri”.!

Özel Haber: Sermet Atay'ı Ne Kızdırdı? Gaziantep’in sorunlarına “Atay neşteri”.!
Üç yıldır MHP Gaziantep Milletvekiliği yapan ve çıkışlarıya takdir toplayan Sermet Atay, yine Gaziantep’in sorunlarına parmak bastı.

Yıllardır Gaziantep siyasetinin etkili ismi olan ve bir dönemde Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı’nı yapan ve ayrıca Gaziantepspor’da da Asbaşkanlık görevinde bulunan, aynı zamanda MHP Gaziantep Milletvekili olarak 3 yıldan buyana görev yapan Avukat Sermet Atay, Gaziantep’in en önemli sorunlarının başında Suriyeliler, İşsizlik, Arsa rantları, denetimsizlik ve kurulan saadet zincilerinde vatandaşların duyarsızlığı ve Turistik Mekanların sayısı az olunca yüksek bir fiyat pahalılığı olduğunu açıkladı.

GAZİANTEP’İN NÜFUSUNUN % 21’İ SURİYELİ

Üç yıldan buyana başarılı bir şekilde MHP Gaziantep Milletvekilliği yapan ve şok açıklamarıyla gündemden düşmeyen Avukat Sermet Atay, Gaziantep’in ana sorunlarından birinin Suriyeliler olduğunu ve yaklaşık Gaziantep nüfusunun dörtte bir oranında olması nedeniyle Gaziantep’teki ev, arsa, kira ve buna benzer artışlarda etkili rol oynadıklarını ve bunların savaşın bitmesiyle birlikte yurtlarına dönmeleri gerektiğini ve yoksa Gaziantep’in pahalı olan şehirler arasında etkili olduğunu vurguladı.

ARSA VE EV FİYATLARINDA DÖNEN RANTLARDA KİMLERİN PARMAĞI VAR?

Son günlerde Gaziantep’te genellikle İbrahimli-2, Yamaçtepe, Beykent, Kuzeyşehir, Sarısalkım, Büyükpınar (Sam) ve Erikçe bölgelerinde arsa fiyatlarının astronomik bir şekilde yükselmesine değinen MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, “Ben gerçekten anlamıyorum. Ankara’da yaşıyorum. Ankara’da en iyi bir daireyi 3+1’i 700-800 bine alırken Gaziantep’te İbrahimli-2 ve Yamaçtepe’den 1 milyon 250 bin TL’ye satılıyor. 4+1 ve villalar, 6 ile 10 milyon TL arasında satılmaktadır. Çukurambar ve Dikmen vadisinde en iyi villa 6 milyon TL’yi geçmiyor. Aynı şekilde arsa fiyatları arasında da uçurum var. Benim anladığım, birilerinin elleriyle kamuoyu da yaparak fiyatları yükseğe çekiyor. Birde belediyelerin genel olarak imara fazla arsa açmadıkları için fiyatların acayip şekilde yükseliyor. Bunların önlenmesi lazım. Bence Gaziantep’in tüm belediyeleri imara fazla arsa açarak, arsa fiyatlarında otokontrol yapabilir” dedi.

İŞSİZLİK VAR, EN ÇOK MASA BAŞI İŞ İSTİYORLAR

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, 3 yıldan buyana Milletvekilliği yaptığını ve kendisine gelen en çok isteğin başında işsizliğin geldiğini söyleyerek, “Ben üç yıldır milletvekiliyim. Daha öncede Gaziantep’in siyasetinde il başkanlığı görevlerinde de bulundum. O süreden buyana hiç değişen birşey yok. Herkes işsizim diyor ama,en çok iş istedikleri kurumların başında kamu kurumları ve belediyeler geliyor. Gördüğüm kadarıyla herkes masa başında iş istiyor. Gaziantep biliyorsunuz, sanayi şehridir fabrikalarda çalıştıracak işçi bulamıyor. Teklif ettiğimde de hiçbiri o işi kabul etmiyor” diye konuştu.

BİR ŞİŞ KIYMA KEBABI 65 TL VE ŞOBİYET FİYATI DA 220 TL

Gaziantep’te son günlerde yine en büyük şikayetlerin başında baklava, restaurant ve beyran fiyatlarının da yüksek olduğuna dikkat çeken Sermet Atay, “Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te bir restauranta gittik. Bir şiş kıyma kebabı 65 TL. Ben şaştım kaldım. Misafirlerimde Gaziantepli değildi. Siz bu şehirde nasıl yaşıyorsunuz dediler. Ayrıca bir ünlü baklavacıdan bir kilo şobiyet aldım. Fiyatı 220 TL. Sorduğumda işçilik, malzeme ve diğer giderlerin fazla olduğunu söylediler. Bana bir cevap daha verdiler. İşinize gelirse alın şeklinde böyle bir cevapta verdiler. Bu şehir anlamadığım bir şekilde yüksek fiyatları uyguluyorlar. Ben bunu tek birşeye bağlıyorum. Denetimsizliğin yapılmadığını tahmin ediyorum. Herkes serbest rekabet diye istediğim fiyata satıyor” şeklinde konuştu.

TURİSTİK MEKAN NEDEN AZ?

Gaziantep Türkiye’nin hem turizm, hem gastronomi şehri, hem sanayi şehri, hemde spor şehri olduğunu ve bu nedenle Turistik Mekan sayısının artması gerektiğini ve ayrıca oteller dışında da Turistik Mekanlara ruhsat verilmesi gerektiğini açıklayan MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Turistik Mekan sayısının az olmasından dolayı da şikayetçi olduğunu söyledi. Atay, Gaziantep’te Turistik Mekan sayısının bir elin 5 parmağını geçmediğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanısıra belediyelere de çağrıda bulunarak, “Bu şehirde Turistik Mekan sayısı gerçekten de çok azdır. Bu sayıların artması gerekiyor. Başta bakanlık ve diğer kurumların izin vermesi gerekiyor. Bunu yasaklayarak bir yere varamayız” dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.