Son Dakika:Gaziantep'te Delta Ve Lambada Varyantlı Vakalar Tespit Edildi

Son Dakika:Gaziantep'te Delta Ve Lambada Varyantlı Vakalar Tespit Edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 100 bin kişilik tabloda vaka sayısı 23.08’e kadar gerileyen Gaziantep’te Delta ve Lambada varyant şüphesiyle vakalar tespit edildiği öğrenildi.

Gaziantep'te Delta varyantlı virüs alarmı

20 ile 30 arasında Delta ve Lambada varyantlı şüphesiyle vaka tespiti yapılan Gaziantep’te, maske, mesafe ve temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla ciddiyetle uyulması istenirken aşı sırası gelipte yaptırmayanların biran evvel aşı olması önerildi.

SEAKANS ÇALIŞMASI ÖRNEKLERİ YOLANDI

Delta varyantlı şüphesi ile 20 ile 30 vakanın bulunduğu Gaziantep’te seakans çalışması için yollanan örneklerle ilgili haber beklendiği kaydedildi.

SONUÇLARA GÖRE TANI KONMALI

Yollanan örneklerin sonucuna göre Delta varyantı teşhisinin konulmasının daha sağlıklı olacağı ifade edilirken, şüpheler üzerine çeşitli hastanelerde 30’a yakın vakanın gözetim altında tutulduğu ve yakınları ile temaslı olanların Filyasyon ekipleri tarafından takip edildiği, karantinaya alındığı belirtildi.

Lambada varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

Koronavirüsün farklı bir varyantı olan lambda varyantının semptomlarıyla ilgili olarak, diğer mutasyonlardan görüln farklı bir belirti rapor edilmedi, ancak doktorlardan gelen bazı anekdot raporlarına dayanarak, bağırsak problemlerinin daha sık görülebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.