Türkiye Merve'yi konuşuyor! Herkese örnek oldu...

Türkiye Merve'yi konuşuyor! Herkese örnek oldu...
13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, spora olan tutkusu ve yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Akpınar'ın hikayesi herkese örnek olacak cinsten.

Spor yapma aşkıyla yanıp tutuşan minik bir kalp; Merve Akpınar... Şanlıurfa'da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar, hentbola gönül verdi ve azmi sayesinde de başarıyı yakaladı. Çevresindeki insanlar, 'kız' olduğu için bu sporu yapamayacağını söylediler ancak; Merve Akpınar yılmadı ve başarıya kanatlandı, uçtu. 


"Kendi köyümün kız çocuklarının kaderini değiştireceğim"
Yaşadıklarını, "Sen kızsın, şort giyemezsin. Erkeklerin yanında oynayamazsın. Hep beni dışladılar erkeklere göre" diye anlatan Merve Akpınar, kendisine layık görülen bu kaderi kabul etmediğini belirtiyor. Akpınar, "Ben de dedim hayır. Ben niye oynamayayım. Ben o zaman kendime bir söz verdim. Ben kendi köyümün kız çocuklarının kaderini ben kendim değiştireceğim" ifadelerini kullandı. 


Spor yapma tutkusu...
Önyargıları yıkmak için büyük gayret gösteren Merve Akpınar'ın başarısı artık herkese örnek olmuş durumda. Minik Merve, "Hele bak elalemin kızı gidiyor orada geziyor. Sen burada boş boş dolaşıyorsun. O senden daha başarılı olacak gibi söylüyorlardı. Onların çocukları da gelip bana kızıyorlardı. Ama ben spor yapmak istiyorum" diyerek yaşadığı zorluğu dile getirdi. 


Federasyon kayıtsız kalmadı
Merve Akpınar'ın tüm dikkatleri üstüne çeken bu gayreti Türkiye Henbol Federasyonu'nun da dikkatini çekti. Federasyon yetkilleri Merve'yi Ankara'ya davet etti. Tam donanımlı bir spor salonunda antremana katılan genç sporcu hayallerine biraz daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.


Kulüpler destek verdi
Şanlıurfa'da yeterli imkana sahip olmadığını belirten Merve Akpınar daha iyi imkanlarda sporculuk kariyerinde yol alacak. Genç sporcu sosyal medyanın da gündeminde. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi dev kulüpler genç sporcu için destek mesajı paylaşırken, sosyal medya kullanıcıları da Merve Akpınar'a destek vermeyi sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.