Şamil Tayyar’ın klavuzlu savaşı

Şamil Tayyar’ın klavuzlu savaşı
TAYYAR’IN “GAZİANTEP’İN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM” İSYANI

Ak Parti Gaziantep’te iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Şamil Tayyar, Ak Parti’nin sahaya inmesiyle birlikte Gaziantep’te köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde gezerek vatandaşların sorunlarını ve dertlerini dinliyor. Ve bu arada, Şamil Tayyar son günlerde klavuzlu barajının 80 milyon TL’lik ödeneğinin Kahramanmaraş’a aktarılmasından dolayı büyük tepki göstererek, “Bunu yapanların burunlarından fitil fitil getireceğim. Gaziantep’in kuruşunu kimseye yedirmeyeceğim. Herkes şunu bilsin klavuzlu barajının ne yakınından ve uzağında ne benim nede ailemin bir metre yeri yoktur. Benim davam benim insanlarımın hakkını aramaktır. Kim bunu yaptısya onunla mücadele edeceğim” dedi.

Şamil Tayyar’ın klavuzlu savaşı

TAYYAR KLAVUZLU İÇİN SAVAŞIYOR
Tayyar, “Yeni sürece hızlı girdiğini ve herkesin elini taşın altına koyduğunu belirterek, “Bu projeye bu 2021 yılında toplam 171 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu ödeneğin 91 milyon lirası Maraş bölümü, 80 milyon lirası ise İslahiye bölümü için ayrılmıştı . Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde bu 80 milyon lirayı kaptılar. Sulama projesinin İslahiye bölümünde şu ana kadar harcanan toplam para 2 milyon lira geçmiş. Harcamaları düşündüğümüzde toplam para yaklaşıp 12 buçuk milyon lira. Nurdağı’nda 1 lira bile yok. Şu ana kadar hem Nurdağı’nda hem İslahiye’de 1 metre boru döşenmiş değil. Acı gerçeği bilelim ki verdiğimiz mücadelenin ne anlama geldiğini daha iyi görelim”

Şamil Tayyar’ın klavuzlu savaşı

YA ALACAĞIZ YA ALACAĞIZ 
“Önemli olan şey en azından kendi bölgemiz açısından bu kaynakları bu topraklara ne kadar getirebiliyoruz, ona bakalım” diye devam eden Tayyar, “Şimdi büyük bir heyecan ve hararet oluştu en azından önümüzdeki yılı kurtarırız diye düşünüyorum. Ya kurtaracağız ya kurtaracağız ben buradan açık söylüyorum. Hiçbir şekilde buranın kaynaklarını başka projeye kaydırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer olursa ister bakan olsun, ister bilmem ne olsun görevi ne olursa olsun bakın çok açık söylüyorum. Burunlarından fitil fitil getireceğimizi buradan herkesin bilmesini istiyorum. Size söz verdik, o sözü tutmak zorundayız. Ben ilk geldiğimde dedim ki, bu sulama işini çözmesem siyaseti bırakırım. Karşınıza bir daha aday olarak çıkmam. Rabbim nasip etti, yardım etti Cumhurbaşkanımıza gittik, Cumhurbaşkanımız büyük bir heyecanla asıldı, talimat verdi. Su kanalı bitti, aslında biz o sözümüzü yerine getirdik. Ama o kanaldan akması lazım suyun tarlalarımız da akması lazım. Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor ve arada birileri kesiyor ve şimdi bizde o birilerini keseceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.